22.02.2023  |  Klima, miljø og energi

Organisation: Ny, brasiliansk regering lader Amazonas trække vejret

Efter indsættelsen af Brasiliens nye præsident, ”Lula”, mener dansk miljøorganisation at se, at hans politik allerede har en positiv effekt på forholdene i Amazonas.

Der virker nu til at være håb for, at Amazonas-regnskoven kan komme på benene igen efter en lang årrække med skovrydning og ulovlig rovdrift.

Ifølge mediet Globalnyt mener Gry Bosse, der er teamleder for Politk og Engagement i miljøorganisationen Verdens Skove, nemlig, at indsættelsen af Brasiliens nye præsident, Luiz Incaio ”Lula” da Silva, allerede har skabt bedre forhold i regnskoven.

Læs også: Rapport: Naturen har optaget over 50 procent af CO2-udledningen på ti år

Data fra Brasiliens rumforskningsagentur, INPE, bakker teamlederens analyse op og viser, at der i januar i år var et fald i afskovningen på 61 procent sammenlignet med januar sidste år.

Selv har den nye præsident også ytret, at landet nu skal være et eksempel på et socialt ansvarligt og bæredygtigt land – men at beskyttelse af regnskov og økonomisk vækst godt kan gå hånd i hånd.

Læs også: Topsoe vil levere udstyr til brasiliansk brændstoffabrik - "et udtryk for dårlig dømmekraft," mener professor

”Lula er ved at genoprette IBAMA og vil sætte en stopper for ulovlig afskovning og minedrift. De folk, der fælder ulovligt, er sandsynligvis nervøse for, hvad der vil ske, hvis de bliver ved, hvilket gør, at de holder igen,” siger Gry Bossen til Globalnyt, og henviser til IBAMA, der er det brasilianske institut for miljø og vedvarende naturressourcer, som den tidligere præsident, Jair Bolsonaro, fjernede budgettet for. 

Ifølge Buenos Aires Herald har instituttet allerede sendt bevæbnede agenter ud til områder i Amazonas for at anholde og forvise illegale guldgravere, som har fældet store dele af Yamomani-folkets skovområde.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere