25.06.2020  |  Samfund

Organisering af kvinder i Afrika fremmer ligestillingen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ønsker man at skabe udvikling i verdens fattigste lande, skal kvinderne med. Virksomheden AAK arbejder sammen med 230.000 kvinder som samler Sheakerner i Ghana og Burkina Faso og på Elfenbenskysten.

Sheakerner kan man lave sheaolie ud af som bl.a. bruges til fremstillingen af chokolade, bagværk og cremer. Sheakernerne er blevet plukket af afrikanske kvinder i århundreder, men vejen fra plukning til produkt er meget lang og fyldt med dyre mellemmænd.

Dette ønskede den danske virksomhed AAK at lave om på og har gennem en effektiv organisering af kvinderne, der bl.a. indbefatter et forudbetalingssystem, sikret kvinderne bedre levevilkår. Det betyder at flere kvinder får råd til langsigtede investeringer i dyr og landbrug, uddannelse til dem selv og deres børn, samt medicin.

Lyt med i tredje afsnit af podcasten ’8 opfindelser der kan redde verden’ når Anne Brødsgaard, Global Product Manager i AAK, forklarer om organiseringen af kvinder i Afrika, samt når Layanna Martin, der er privat sektor rådgiver i Sex & Samfund, fortæller hvordan projekter som fremmer ligestillingen mellem mænd og kvinder i Afrika, ikke blot forbedrer vilkårene for kvinderne og deres familier, men også for lokalsamfundet og hele samfundsøkonomien.

Podcasten ”8 opfindelser der kan redde verden” er en del af Dansk Industris projekt ”Fra Filantropi til Forretning”, som er støttet af Industriens Fond. Du kan læse mere om projektet her.

Mere fra Dansk Industri

Dansk Industri

www.di.dk

  • di@di.dk
  • 3377 3377
  • H. C. Andersens Boulevard 18, 1787 København V

DI arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for virksomhedernes CSR-arbejde på såvel dansk, europæisk og globalt plan.DI's indsats spænder bredt, da CSR-arbejdet ofte baseres på globale principper såsom FN’s konventioner og OECD retningslinjer og udmønter sig i såvel EU som national lovgivning.CSR adresserer globale udfordringer, hvorfor de fleste virksomheder refererer til globale princip…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere