18.09.2017  |  Klima, miljø og energi

Pakistan planter en milliard træer i kampen mod afskovning

I løbet af de seneste to år har Pakistan plantet en milliard træer for at bremse landets svindende skove, der i årtier har været udsat for ulovlig fældning.

På blot to år er det lykkedes Pakistan at brede et grønt tæppe ud over den nordlige del af landet ved at plante flere end én milliard nye træer, skriver Verdens Bedste Nyheder.

Den grønne udbygning går under navnet ”Billion Tree Tsunami” og skal modvirke årtier med svindende skove og stigende tørke. Projektet er en del af Pakistans grønne indsats, der siden 2015 har arbejdet med skovbeskyttelse og –genopretning med hjælp fra flere end 13.000 lokale planteskoler.

Læs også: Burgere får skovrydningen til at stige

“Billion Tree Tsunami er en succeshistorie for naturbevarelse og har hjulpet Pakistan til at indfri landets målsætning for genskovning”, fortæller Inger Andersen, direktør i den internationale naturbeskyttelsesorganisation IUCN, til VBN.

”Hver eneste hektar af jord, som bliver genoprettet og genskovet, er med til at hjælpe Pakistan med at bekæmpe fattigdom, sikre adgang til mad og vand, styrke biodiversiteten og ruste landet bedre mod klimaforandringerne”, fortsætter hun.

Skovene i Pakistan har i årtier været udsat for ulovlig og ukontrolleret fældning samtidig med en tiltagende tørke. Det betyder, at kun to procent af landet i dag er dækket af skov.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere