07.04.2016  |  Klima, miljø og energi

Palsgaards danske produktion er nu CO2-neutral

Fokus på både forbrug og forsyning har ført til 100% CO2-neutral produktion på Palsgaard A/S’s fabrik i Danmark. Næste skridt er fabrikkerne i Holland og Malaysia, for det er ikke kun godt for klimaet, men også for forretningen.

Palsgaard, som er underleverandør til den globale fødevareindustri med kunder i over hundrede lande, fremhæver, at de er den første større danske produktionsvirksomhed, der er kommet i mål med CO2-neutralitet.

CO2-neutraliteten er opnået ved at energioptimere hele den danske fabrik, som er virksomhedens største, i form af varmegenanvendelse og isolering, konvertering til biogas, lysoptimering og køb af vindmøllestrøm. Palsgaard har også̊ etableret sit eget halmfyrede centralvarmeanlæg.

Læs også: Statoil smider 1,5 mia. efter ny energi

Det endelige mål er total CO2-neutralitet for hele koncernen, inklusive fabrikkerne i Holland og Malaysia, inden 2020. Birger Brix, der er koncerndirektør i Palsgaard forklarer, at det mål er der flere gode grunde til at gå efter:

”Jeg bliver ofte spurgt, om det nu virkelig kan betale sig at bruge så mange ressourcer og penge på at blive CO2-neutrale. Jeg vil sige: helt klart ja. Vi har aldrig lagt skjul på, at vores ressourcebevidsthed går glimrende hånd i hånd med god forretning. Faktisk er det sådan, at hvis vi lægger alle vores tiltag sammen med halmfyringsanlæg, solcelleanlæg, vindenergi og biobrændsel og ikke mindst besparelsesforanstaltninger og varmegenvinding i fabrikken, så̊ er der tale om en særdeles god forretning.”

-EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere