21.03.2016  |  Klima, miljø og energi

Pensionskasse ændrer klima-kurs

Pensionskassen MP Pensions bestyrelse vil indrette sin investeringspolitik efter klimaaftalen i Paris. En noget anden melding, end den daværende bestyrelse gav sidste år.

Bestyrelsen i pensionskassen MP Pension, der omfatter magistre og psykologer, har vedtaget en hensigtserklæring om at vægte klimaet tungt, når der investeres.

Erklæringen betyder, at pensionskassens investeringspolitik skal indrettes efter klimaaftalen i Paris, hvor målet er at begrænse den globale opvarmning til to procent. Det skriver politiken.dk.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Aktionærer stiller samfundsansvarlige forslag til banker

Og det er en noget anden melding, end pensionskassens daværende bestyrelse gav sidste år. Her afviste bestyrelsen nemlig at skille sig af med investeringer i de 100 største kulselskaber, ligesom bestyrelsen heller ikke ønskede at se kritisk på bestemte investeringer i gas- og oliesektoren.

I erklæringen, der fremgår af pensionskassens dagsorden for generelforsamlingen i starten af april, står der blandt andet, at bestyrelsen vil udøve aktivt ejerskab over for selskaber, der har interesser i fossile brændsler. Formålet er at sikre, at selskabernes forretningsmodel bliver forenelig med klimaaftalen fra Paris inden udgangen af 2018.

”Allerede i dag har vi under halvt så mange fossile investeringer som den gennemsnitlige internationale investor. Til gengæld er vi overvægtede på grønne investeringer. Og den udvikling vil fortsætte på baggrund af den nye hensigtserklæring”, siger MP Pensions formand, Egon Kristensen, til politiken.dk.

Kæmpe fremskridt
Foreningen Ansvarlig Fremtid, der i flere år har prøvet på at overbevise pensionskasserne om at skille sig af med miljøskadelige investeringer, glæder sig over pensionskassens erklæring. Men det får ikke Ansvarlig Fremtids medlemmer til at droppe de forslag, som foreningen allerede har fået på generalforsamlingens dagsorden.

”Det er et kæmpe fremskridt i forhold til, hvordan bestyrelsen i MP Pension tidligere har stillet sig, og vi håber, at de kan inspirere andre pensionskasser. Men vi ville have foretrukket, at bestyrelsen havde gjort vores forslag til deres, fordi det er mere konkret. Men hvis de efterlever deres hensigtserklæring, er vi meget tæt på hinanden”, siger Thomas Meinert Larsen, taslmand for Ansvarlig Fremtid, til politiken.dk.

Selvom de to parter er tæt på hinanden, er der alligevel en væsentlig faktor, der adskiller dem.

”Det, hvor vores veje skilles, er i spørgsmålet om frasalg. Vi vil ikke uden videre sælge vores fossile aktier, dels af hensyn til medlemmernes opsparing, dels fordi vi ikke har set dokumentation for, at det gavner klimaet”, siger MP Pensions formand til politiken.dk og fortsætter:

”Vi vil hellere udøve et aktivt ejerskab. I dag stemmer vi på hundredevis af generalforsamlinger for at fremme ansvarlig adfærd hos virksomhederne. Det gør vi gennem et internationalt samarbejde med andre institutionelle investorer”.

Læs også: Pensionskasser presses ud af grønne investeringer

Med erklæringen bliver MP Pension, ifølge politiken.dk, det første danske selskab, der nævner klimaaftalen i sin investeringspolitik.

Du kan se MP Pensions dagsorden, bestyrelsens hensigtserklæring samt Ansvarlig Fremtids forslag her

-SSM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere