07.06.2018  |  Kommunikation

Petra Plast slår dørene op på Roskilde Dyrskue

Indhold fra partner Hvad er dette?

Dansk Retursystem slår dørene op til deres mobile Learning Lab på Roskilde Dyrskue. Her kan du møde Petra Plast, som fortæller om miljø og genanvendelse, og hvis du donerer panten fra dine tomme flasker og dåser til en god sag, kan du være med til at støtte julemærkehjemmenes arbejde.

Roskilde Dyrskue er mere end dyr – for igen i år er Dansk Retursystem taget på dyrskue for at fortælle om, hvad det betyder for miljø og klima, når vi genanvender tomme dåser og flasker. I år har miljøvirksomheden sendt maskotten Petra Plast afsted med den mobile udstilling Learning Lab.

Klimavenlig udstilling
Learning Lab er et interaktivt læringsrum bygget op i en 40 fods container på hjul og med solceller. Learning Lab er udviklet for at give danskerne et indblik i, hvad der sker med flasker og dåser, når vi afleverer dem i flaskeautomaten eller på pantstationen. Du kan blandt andet opleve at være en flaske eller dåse, som ryger gennem flaskeautomaten og videre til fabrikken, hvor den bliver presset, mast og sorteret. Du kan også prøve interaktive spil og lære mere om, hvad det danske pantsystem betyder for klimaet.

Learning Lab er drevet af solceller, og når batterierne er helt ladet op, kan udstillingen køre i otte timer uden at tilslutte anden strøm. Det er nok til at give ganske mange danskere en klimavenlig tur gennem flaskeautomaten.

”Både børn og voksne er velkomne til at kigge inden for i vores Learning Lab. Her fortæller Petra Plast om klima og genanvendelse – og man kan prøve sjove interaktive film og spil,” Hanne Luke, kommunikationsdirektør.

Doner dine tomme flasker
Ligesom sidste år samler Julemærkefondens frivillige tomme flasker og dåser ind på Roskilde Dyrskue 8-10 juni i samarbejde med Dansk Retursystem. Panten bliver samlet op i en at de biogasbiler, Dansk Retursystem har indført i deres bilpark for at reducere virksomhedens miljøaftryk. Emballagerne, som publikum donerer, bliver kørt til sortering og optælling og pantpengene går til Julemærkefonden.

”Julemærkefonden gør et stort arbejde for børn og unge i Danmark. Og vi er meget glade for vores samarbejde,” siger Jesper Jensen, chef for kunderådgivning i Dansk Retursystem.

Du finder Dansk Retursystem og deres Learning Lab på stand nummer 464.

Mere fra Dansk Retursystem

Dansk Retursystem

https://www.dansk-retursystem.dk/

Dansk Retursystem er en non-profit miljøvirksomhed, som ud fra en cirkulær økonomisk forretningsmodel driver det danske pantsystem. Hvert år afleverer danskerne over 1,7 milliarder engangsflasker og dåser med pant. Det svarer til godt 3,8 millioner om dagen. 92 procent af alle pantbelagte flasker og dåser afleveres tilbage. Vi sørger f…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere