15.11.2016  |  Klima, miljø og energi

PKA reducerer CO2-belastning fra ejendomme

På otte år har PKA reduceret CO2-udledningen fra sine ejendomme med 43 procent.

Pensionsselskabet PKA har på otte år – fra 2008 til 2015 – reduceret CO2-udledningen fra selskabets ejendomme med 43 procent per kvadratmeter.

Den mindskede CO2-belastning er opnået dels ved at installere grønne og energieffektive løsninger i nybyggeri og dels ved at energirenovere eksisterende ejendomme. PKA har en ejendomsportefølje på cirka 950.000 kvadratmeter. 85 procent af porteføljen er energiovervåget, og det er denne del CO2-reduceringen dækker over.

Grønne investeringer – der skaber afkast
Investeringerne har for PKA haft det formål at gøre en forskel for klimaet, men også – og ikke mindst - at skabe gode afkast for pensionsselskabets medlemmer.

”Lave omkostninger til energiforbrug spiller i stigende grad en vigtig rolle for lejere. Ved at investere i energieffektive løsninger sikrer vi attraktive og bæredygtige ejendomme, der skaber gode afkast til medlemmernes pensioner og gør en positiv forskel for klimaet”, siger Nikolaj Stampe, ejendomschef hos PKA.

Læs også: PKA bag britisk biomassekraftværk

Noget af det PKA har gjort for at mindske CO2-udledningen, er at installere solceller og lavenergivinduer samt efterisoleret en boligejendom i Aarhus fra 1910. Og netop nu er pensionsselskabet ved at bygge Danmarks første svanemærkede lejeboliger.

Læs også: Pensionsselskab skærper sine krav til kulindustrien

PKA er desuden med i en række pilotforsøg, hvor der bliver testet nye klimateknologier. Et af forsøgene tester i samarbejde med Hovedstadens Forsyningsselskab, HOFOR, toiletter, der forbruger havvand i stedet for drikkevand.

”Som investor skal vi også tage ansvar for at teste og udvikle nye teknologier, der reducerer ressourceforbrug, sikrer lav vedligeholdelse og lang levetid for ejendomme. Det er både i lejernes interesse og i PKA’s interesse”, siger Nikolaj Stampe.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere