11.08.2021  |  Klima, miljø og energi

Planeten og naturen er ved at nå bristepunktet - der er brug for at virksomheder handler nu

Indhold fra partner Hvad er dette?

FN’s klimapanel, IPCC, har udgivet sin 6. klimarapport. Den beskriver klimaets og planetens tilstand og fremtid, og understreger at der brug for, at både store og små virksomheder handler nu.

Naturen giver virksomheder mulighed for at handle NU. Til at komme i gang med at reducere CO2 i atmosfæren og samtidig styrke biodiversitet og skabe udvikling. Det er naturbaserede løsninger på klimakrisen, der er afgørende.

Rapporten bekræfter, at vores menneskelige adfærd og virksomheders jagt på ressourcer har forandret planeten for altid, men samtidig at det stadig – på videnskabeligt grundlag – er muligt at reducere verdens CO2-udledning og beskytte og genoprette natur. Men chancerne er ved at løbe fra os, og vi er nødt til at træffe de rigtige valg nu. Det kan ikke længere udskydes.

Rapporten beviser endvidere, at verdens muligheder for at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5°C, som er det mest ambitiøse mål i Parisaftalen, forsvinder med lynets hast.

Kort sagt bekræfter FN’s nye videnskabelige rapport det, vi allerede ved: Planeten og naturen er ved at nå et bristepunkt, vi ikke kan komme tilbage fra. Men der er stadig håb, hvis alle tager ansvar. Vi står på kanten og kigger ned i afgrunden. Nu skal virksomheder træffes de nødvendige beslutninger, der gør, at planeten, naturen og mennesker har en fremtid.

Sammen med WWF Verdensnaturfonden og Science Based Targets initiative kan din virksomhed lede vejen til en CO2-fri økonomi, øge innovation og drive bæredygtig vækst ved at opstille ambitiøse, videnskabsbaserede reduktionsmål og investere i naturbaserede løsninger.

Se mere her om Science Basedtargets inititive her

Bliv WWF Erhverssponsor her

Mere fra WWF Verdensnaturfonden

WWF Verdensnaturfonden

https://www.wwf.dk/

  • 3536 3635
  • Svanevej 12 2400 København NV

VERDENS STØRSTE UAFHÆNGIGE NATURORGANISATIONWWF har kæmpet i frontlinjen for naturen siden 1960’erne.Vi er verdens største og mest indflydelsesrige naturorganisationer.Vi har projekter over hele kloden og arbejder utrætteligt for at skabe en verden, hvor mennesker og natur lever i harmoni med hinanden.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere