Podcast: Danmarks grønne Investeringsfond
Hvordan kan vi gøre grøn omstilling til en god forretning? Det diskuterer Michael Zöllner, som er ansvarlig for Danmarks Grønne Investeringsfond med Steffen Max Høgh i denne udgave af podcasten Bæredygtig Business.
For at komme i mål med den grønne omstilling, er vi nødt til at fokusere på, hvordan vi kan transformere vores samfund, så de nuværende problemer kan vendes til muligheder. Det hjælper Danmarks Grønne Investeringsfond virksomheder med.
Hvis man som virksomhed har opfundet en løsning, der kan hjælpe den grønne omstilling på vej, men mangler kapital og sparring, så er der god grund til at lytte med i dagens udgave af Bæredygtig Business.
Her giver Michael Zöllner, som er øverst ansvarlig i Danmarks Grønne Investeringsfond, en masse konkrete eksempler på de virksomheder, som investeringsfonden har valgt at støtte. Det er for eksempel Nordic Harvest, som gror grøntsager vertikalt i et lukket økosystem, og Quantafuel som omdanner plastikaffald til nye produkter.
”Der er masser af kapital til at investere i bæredygtige projekter. Og der er nu evidens for, at der er et merafkast i vores grønne investeringer”, siger Michael Zöllner. F.eks. kan Danmarks Grønne Investeringsfond dokumentere, at de penge, de har lånt ud, har resulteret i en årlig CO2-reduktion på 1,38 millioner ton, samtidig med at de har et finansielt positivt resultat.
Hvordan vurderer Danmarks Grønne Investeringsfond projekterne, som de bliver bedt om at finansiere? Dels ser de på, om løsningen er en grøn og bæredygtig teknologi. Dels ser de på, om løsningen kan holde finansielt og om der er en sund businesscase bag teknologien.
Lyt med og hør om risikovillig kapital, nye og spændende løsninger, som danske virksomheder bringer ind i den grønne dagsorden, og ikke mindst historien om, hvordan den danske astronaut Andreas Mogensen med egne øjne beskriver klimakrisen på planeten jorden, når han ser på den fra rummet.