Positivt udfald når virksomheder ansætter tidligere straffede
Både de unge, samfundet og arbejdsgiveren får noget positivt ud af situationen, når virksomheder ansætter tidligere straffede, konstaterer bogen ’De uslebne diamanter’.
Der er mange positive resultater, når danske virksomheder ansætter tidligere kriminelle unge. Det kan man læse konkrete eksempler på i bogen ’De uslebne diamanter – når virksomheder ansætter tidligere straffede’, der udkom først i november.
High:five, der står bag udgivelsen, har i bogen samlet en lang række virksomheders erfaringer med at have tidligere straffede unge ansat og giver på den baggrund en række værktøjer og konkrete råd til danske virksomheder, der gerne vil være med til at hjælpe tidligere straffede til et liv uden kriminalitet.
Socialt ansvar og en ny begyndelse
De positive resultater viser sig ikke mindst for den tidligere kriminelle, der får muligheden for at starte på en frisk. Men det er ikke kun den unge, der får glæde af ansættelsen.
”Mange af de unge vi har haft ansat, har ikke altid været Guds bedste børn. Men når de først har valgt at gå ind af den dør, vi har åbnet for dem, så er der ingen tvivl: Disse ansatte er helt utroligt loyale over for os som virksomhed. De slider ekstra hårdt og ved, at de har fået en ekstra chance i livet. Og den gør de sig absolut fortjent til”, fortæller Helmut Melcher, markedschef hos entreprenørfirmaet Anker Hansen & Co.
Det er altså i lige så høj grad arbejdsgiveren, der vinder ved at ansætte en tidligere straffet. Loyalitet og arbejdsomhed er lige, hvad virksomhederne har brug for i en tid med mangel på arbejdskraft:
“I begyndelsen handlede det for os først og fremmest om, at vi havde mangel på arbejdskraft, så det var hjælp til selvhjælp. Men det giver da også mening på et personligt niveau at have medarbejdere, du har hjulpet op fra 0 til 100”, siger adm. direktør Stefan Kringelbach fra FA Stillads, der de seneste fem år har rekrutteret unge medarbejdere med pletter på straffeattesten.
Læs også: ISS og Logistikkompagniet vinder CSR People Prize 2016
Og netop glæden ved at tage et socialt ansvar bliver også fremhævet af Klaus Andersen, adm. direktør hos Hustømrerne:
”Det, at vi som virksomhed udviser socialt ansvar, har givet en ekstra dimension til vores medarbejdere. De har en følelse af, at de gør mere end at udføre godt stykke håndværk, når de er på arbejde. De gør også en menneskelig forskel. Det skaber værdi på mange planer for hele virksomheden”, siger Klaus Andersen.
Læs også: Te-arbejderne i Malawi har fået bedre vilkår
’De uslebne diamanter – når virksomheder ansætter tidligere straffede’ udkom den 2. november og kan hentes digitalt her.
-CHM