14.09.2020  |  Klima, miljø og energi

Power-to-x skal sikre vækst i Haldor Topsøe

Halsor Topsøes nye administrerende direktør Roeland Baan vil satse kraftigt på den grønne omstilling.

I Haldor Topsøe ser man store muligheder i fremstilling af syntetisk brændstof til f.eks. fly og skibe baseret på overskudsstrøm fra vindmøller. I daglig tale kaldes teknologierne power-to-x og anses som en af de centrale veje til at reducere verdens CO2-udslip.

Selskabet har en målsætning om, at 30% af den samlede omsætning skal komme fra power-to-x baserede teknolgier i 2024, hvor de i dag udgør 4-5%.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

“Det er vores mål at blive anerkendt som den globale leder i teknologier inden for karbonreduktion,” siger Roeland Baan til Børsen.

Læs også: Danske Power-to-X-ambitioner kan blive svære at indfri

Selskabet, der i dag primært arbejder i olie og gasindustrien, vil arbejde hen i mod udelukkende at udvikle bæredygtige teknologier. Hvor hurtigt det vil gå afhænger af selskabets evne til at penetrere markedet, samt hvor hurtigt verden vil efterspørge de nye teknologier.

Haldor Topsøe er familieejet i kombination med en 30 procents ejerandel hos den Singapore-baserede investeringsfond Temasek. Begge parter er klar til at investere i de nye teknologier, hvis der viser sig gode muligheder.

Hos DI forholder man sig positivt til udmeldingerne fra Roeland Baan, og ser det som en altafgørende faktor for at opnå den klimaneutralitet, som klimaforskningen peger på som nødvendig,  og som både EU og Danmark har som erklæret mål for i 2050.

- MT

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere