20.12.2017  |  Klima, miljø og energi

Pris til grønt energiprojekt i Gatwick lufthavn

Et affaldsanlæg, der omdanner mad og emballage til energi i Gatwick lufthavn ved London, er blevet belønnet med miljøprisen ved årets Supply Chain Excellence Awards.

Tidligere i år åbnede London-lufthavnen Gatwick et forbrændingssystem til biomasse, der gør den internationale lufthavn til den første af sin slags i verden, der genbruger og omsætter rester som mad og emballage til energi på stedet.

Læs også: 15 forslag til cirkulær økonomi med affald

Denne cirkulære affaldsløsning blev i november belønnet med en pris i kategorien Environmental Improvement ved det årlige Supply Chain Excellence Awards-event, skriver Logistics Manager.

Systemet, der har kostet godt 33 mio. kr., er implementeret i samarbejde med Gatwicks logistikpartner DHL Supply Chain og bygger på netop DHLs eksisterende setup til håndtering af indkommende affald fra de mange fly, der hver dag lander i lufthavnen, der ligger omkring 50 km syd for den britiske hovedstad.

På den måde har de to parter skabt ”en effektiv og gnidningsløs end-to-end-proces, drevet af dataindsamling i real-time, omkring hvor og hvornår affald dukker op, hvilket giver fuld synlighed af affald og genbrug”, som det hedder i betænkningen fra juryen.

Videre fremhæves installationen af verdens første biomasseforbrændingsanlæg, der er kompatibelt med den såkaldte International Catering Waste-standard, i en lufthavn. Den energi anlægget producerer, kaster nogle solide besparelser af sig, hvilket også blev set som nødvendigt i takt med at Gatwicks passagertal forudses at nå en ny rekord på 45 mio. i 2017.

Læs også: Københavns Lufthavne får tildelt Energi- og miljøprisen 2017

Således lagde dommerne vægt på, at anlægget har indfriet det behov for miljørigtig affaldshåndtering, den stigende passagermængde har medført. Konkret lyder resultaterne på en halvering af affaldsvolumen, en 80 procents reduktion af mængden af affald, der bliver sent på losseplads, 80 procent færre skraldebiler på de lokale veje og 210 færre daglige tømninger af industrial-size skraldespande rundt omkring i lufthavnen, hvilket alt sammen imponerede dommerne.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere