27.02.2013  |  Strategi & ledelse

Privatsektor påvirker nye bæredygtige mål

Indhold fra partner Hvad er dette?

Nordiske virksomheder havde i sidste uge en unik mulighed for at påvirke den globale agenda for bæredygtighed. Bidrag fra Deloittes konsultationsproces vil indgå i United Nations formulering af fremtidige Sustainable Development Goals.

De fremtidige Sustainable Development Goals skal erstatte de eksisterende otte Millennium Development Goals, som vi kender fra ambitionen om at halvere verdens fattigdom frem mod 2015. Denne gang blev erhvervslivet inviteret til at bidrage til processen om at formulere fremtidige målsætninger og dermed sætte sit præg på den fremtidige globale agenda for bæredygtighed.

Den danske regering fokuser på områderne vand og energi, hvor den private sektor spiller en vigtig rolle. Også UNDP’s Assistant Secretary-General Olav Kjørven tildelte virksomhederne en vigtig rolle i at drive udviklingen. Fremadrettet vil det betyde et stærkt fokus på at integrere nye virksomhedsmodeller og indtænke, hvorledes bæredygtighed også på kortere sigt kan hjælpe til minimering af risici relateret til nye partnerskaber, investeringer, finansiering, samarbejde med leverandører mv.

Den nye agenda for bæredygtighed giver virksomheder, ud over muligheden for at spille en aktiv rolle i formuleringen af fremtidige målsætninger, indsigt i de rammer, som de vil skulle arbejde ud fra i nærmeste fremtid. Hos Deloitte Sustainability ser man en fordel for privatsektoren i at kunne tilpasse virksomhedsstrategi til konkrete og målbare målsætninger med henblik på at opnå konkurrencemæssige fordele.

Spørgsmålet bliver imidlertid, hvordan denne nye agenda kommer til at spille sammen med principperne fra Global Compact? Hvilken rolle vil den private sektor kunne spille i relation til stat og NGOer? Endelig  bliver det interessant at se, om de respektive lande kan nå til enighed om processen for den udvikling, det kræver at skabe grundlag for en bæredygtig fremtid. Sikkert er det, at erhvervslivet har en central stemme.

Tags: Deloitte

Mere fra Deloitte

Deloitte

www.deloitte.dk

Deloitte Sustainability har erfaring med en bred vifte af opgaver, inden for samfundsansvar, risikostyring og rapportering, på tværs af industrier og virksomheder af forskellige størrelser. Vi hjælper erhvervslivet til at foretage et strategisk skift mod en positiv indvirkning på samfundet, fordi det skaber konkurrencefordele og er økonomisk rentabelt. Vores rådgivning tager udgangs…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere