Danmarks første bæredygtige kampagnefilm er i kassen
Produktionsselskabet Produced By har produceret Danmarks første klimavenlige kampagnefilm ved at gå over til udstyr, der udelukkende er drevet af solenergi, LED-lamper og vegetarisk forplejning. Kunder udviser stor interesse.
Det frederiksbergske produktionsselskab Produced By, har produceret den første danske CO2-neutrale kampagnefilm. Selskabet laver dokumentarer, kampagne- og reklamefilm og slår sig op på bæredygtighed. Derfor har selskabet bruget brugt lang tid på at eksperimentere i at producere grønne film.
”Vores passion er at lave film, som har en positiv indflydelse på samfundet. Det har været vores DNA lige fra starten. Derfor er det et naturligt skridt for os at producere film så bæredygtigt som muligt. Vi kunne godt tænke os udelukkende at lave bæredygtige film på længere sigt. I første omgang har vi fortalt vores kunder om muligheden og heldigvis har der været stor interesse for det”, siger partner i Produced By, Ege Heckmann.
Det er nok de færreste, der tænker over, om den film de ser, er produceret på bæredygtig vis eller ej. Men filmproduktioner er som oftest ikke særligt klimavenlige. Filmholdene bruger meget energi på varme og lyssætning, der er mange munde at mætte og filmsets bruges oftest kun én gang.
Produktionsselskabet har derfor fået hjælp fra en bæredygtighedskonsulent, der har identificeret transport, strøm, forplejning og udstyr, som de primære kilder til en filmproduktions CO2-udslip.
”Ligesom andre brancher har vi et CO2-udslip, og der er en del, vi kan gøre for at passe bedre på klimaet. Eksempelvis er alt udstyr i den CO2-neutrale produktion opladt med solceller. Vi bruger LED-lamper, genopladelige batterier og elbiler. Og produktionsholdet cykler til filmset og spiser vegetarisk mad leveret i genbrugsemballage”, forklarer Ege Heckmann.
Dyrere at producere grønne film.
Når produkter skal produceres på mere bæredygtig vis, vil det som oftest fordyrer det endelige produkt. Ifølge Ege Heckmann gør det sig også gældende med filmproduktion, som han prismæssigt sammenligner med at købe økologiske produkter, da en grøn film koster 10 procent mere.
Tal og fakta på den første grønne film:
- 1 film prduceret
- 150 km. i 2 elbiler blev kørt
- 10 km. kørt i dieselbil
- 982 Wh timer blev brugt fordelt på tre typer batterier
- 3 solpaneler blev anvendt til at oplade batterier
- 24 vegetariske måltider fordelt på 8 mennesker
- Alt service var genanvendeligt
- 50 økologiske æbletræer blev plantet på Øen Fejø
- 10 ton CO2 blev købt fra grønne projekter i Indien og Panama
- Bag produktionen af Danmarks første CO2-neutrale film kan ses her.
Prisen har ikke skræmt kunderne væk, tværtimod har det vist sig, at flere gladeligt vil betale lidt mere for at få en bæredygtig film. Ege Heckmann mener, at filmproduktionen er blevet et budskab i sig selv. Han ser gerne, at man i fremtiden vil certificere film, så seeren kan se graden af bæredygtighed.
”Jeg er ret stolt af, at vi nu kan lave grønne film. Og vi er godt gearet til at gøre det i fremtiden. Det giver nogle benspænd i produktionen og lidt ekstra udgifter, men i langt de fleste tilfælde vil det være overkommeligt. Vores plan og forhåbning er, at 80 procent af de film vi producerer, er såkaldte grønne film om tre år. Det føles rigtig godt at vide, at vi passer på vores klode mens vi arbejder," siger Ege Heckmann.
Virksomheder kan bestille en bæredygtig film
Firmaer som TDC Group, E.On og DTU har alle sagt ja til at få produceret CO2-neutrale film, og de har endvidere taget aktivt del i at gøre filmproduktionen bæredygtig.
Læs også: ”Folk vil gerne rejse ansvarligt, og det er en god forretning for os”
”I TDC Group har vi et ambitiøst mål om at være 100 procent CO2-neutrale i 2030, og derfor giver det rigtig god mening for os at kigge på alle kilder til udledning af CO2 – både internt og eksternt. Det er den helt rigtige vej at gå at forsøge at producere film på en grøn måde, og vi har været rigtig glade for at være med i processen,” siger afdelingsdirektør for bæredygtighed & CSR i TDC Group, Emilie Wedell-Wedellsborg.
- MGC