Danmarks første bæredygtige kampagnefilm er i kassen

Produktionsselskabet Produced By har produceret Danmarks første klimavenlige kampagnefilm ved at gå over til udstyr, der udelukkende er drevet af solenergi, LED-lamper og vegetarisk forplejning. Kunder udviser stor interesse.

Filmproduktioner er som oftest ikke særligt klimavenlige. Det har produktionsselskabet Produced By sat sig for at ændre ved blandt andet at oplade alt udstyr med solceller. Foto: Produced By.

30.09.2019

CSR.dk

”Vores passion er at lave film, som har en positiv indflydelse på samfundet. Det har været vores DNA lige fra starten. Derfor er det et naturligt skridt for os at producere film så bæredygtigt som muligt. Vi kunne godt tænke os udelukkende at lave bæredygtige film på længere sigt. I første omgang har vi fortalt vores kunder om muligheden og heldigvis har der været stor interesse for det”, siger partner i Produced By, Ege Heckmann.

Ege Heckmann er partner i Produced By. Foto: Produced by..

Det er nok de færreste, der tænker over, om den film de ser, er produceret på bæredygtig vis eller ej. Men filmproduktioner er som oftest ikke særligt klimavenlige. Filmholdene bruger meget energi på varme og lyssætning, der er mange munde at mætte og filmsets bruges oftest kun én gang.

Produktionsselskabet har derfor fået hjælp fra en bæredygtighedskonsulent, der har identificeret transport, strøm, forplejning og udstyr, som de primære kilder til en filmproduktions CO2-udslip.

”Ligesom andre brancher har vi et CO2-udslip, og der er en del, vi kan gøre for at passe bedre på klimaet. Eksempelvis er alt udstyr i den CO2-neutrale produktion opladt med solceller. Vi bruger LED-lamper, genopladelige batterier og elbiler. Og produktionsholdet cykler til filmset og spiser vegetarisk mad leveret i genbrugsemballage”, forklarer Ege Heckmann.

Dyrere at producere grønne film.
Når produkter skal produceres på mere bæredygtig vis, vil det som oftest fordyrer det endelige produkt. Ifølge Ege Heckmann gør det sig også gældende med filmproduktion, som han prismæssigt sammenligner med at købe økologiske produkter, da en grøn film koster 10 procent mere.

Tal og fakta på den første grønne film:

  • 1 film prduceret
  • 150 km. i 2 elbiler blev kørt
  • 10 km. kørt i dieselbil
  • 982 Wh timer blev brugt fordelt på tre typer batterier
  • 3 solpaneler blev anvendt til at oplade batterier
  • 24 vegetariske måltider fordelt på 8 mennesker
  • Alt service var genanvendeligt
  • 50 økologiske æbletræer blev plantet på Øen Fejø
  • 10 ton CO2 blev købt fra grønne projekter i Indien og Panama
  • Bag produktionen af Danmarks første CO2-neutrale film kan ses her.

Prisen har ikke skræmt kunderne væk, tværtimod har det vist sig, at flere gladeligt vil betale lidt mere for at få en bæredygtig film. Ege Heckmann mener, at filmproduktionen er blevet et budskab i sig selv. Han ser gerne, at man i fremtiden vil certificere film, så seeren kan se graden af bæredygtighed.

”Jeg er ret stolt af, at vi nu kan lave grønne film. Og vi er godt gearet til at gøre det i fremtiden. Det giver nogle benspænd i produktionen og lidt ekstra udgifter, men i langt de fleste tilfælde vil det være overkommeligt. Vores plan og forhåbning er, at 80 procent af de film vi producerer, er såkaldte grønne film om tre år. Det føles rigtig godt at vide, at vi passer på vores klode mens vi arbejder," siger Ege Heckmann.

Virksomheder kan bestille en bæredygtig film
Firmaer som TDC Group, E.On og DTU har alle sagt ja til at få produceret CO2-neutrale film, og de har endvidere taget aktivt del i at gøre filmproduktionen bæredygtig.

Læs også: ”Folk vil gerne rejse ansvarligt, og det er en god forretning for os”

”I TDC Group har vi et ambitiøst mål om at være 100 procent CO2-neutrale i 2030, og derfor giver det rigtig god mening for os at kigge på alle kilder til udledning af CO2 – både internt og eksternt. Det er den helt rigtige vej at gå at forsøge at producere film på en grøn måde, og vi har været rigtig glade for at være med i processen,” siger afdelingsdirektør for bæredygtighed & CSR i TDC Group, Emilie Wedell-Wedellsborg.

- MGC

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Forår 2025 København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

25.03.2025

Tid

09:00

Sted

København

Dansk Industri
Kursus
Kommunikér troværdigt om bæredygtighed

Er du klar til at styrke din kommunikation om bæredygtighed? Undgå både greenwashing og greenhushing, og bliv skarp på, hvordan du kan kommunikere om virksomhedens grønne indsatser på en troværdig, effektiv og lovlig måde.

Dato

01.04.2025

Sted

Aarhus & København

Aalborg Kongres & Kultur Center
Konference
Work Life - et fælles sprog for trivsel og tryghed

Work Life er en årlig tilbagevendende konference med fokus på arbejdsmiljø. Temaet for 2025 er ‘Et fælles sprog for trivsel og tryghed” – og temaet er ikke valgt uden grund, for tallene taler deres tydelige sprog.

Dato

02.04.2025

Tid

08:30

Sted

Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Plads 4 9000 Aalborg

Bureau Veritas
Kursus
Risk Management

Uanset din virksomheds type eller størrelse, vil du møde interne eller eksterne risici, som skal vurderes og håndteres således, at de ikke får uforudsete konsekvenser for din virksomhed - og derfor er risk management en forankret del af ISO-standarderne.

Dato

02.04.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus