18.06.2020 | Klima, miljø og energi
Rønne Havn rejser 25 hektar Folkeskov sammen med Growing Trees Network
Rønne Havn vil plante 100.000 træer som resultat af en aftale med Growing Trees Network Global om skovrejsning i Danmark. De første 6.000 træer plantes i disse uger i Hillerød Kommune.
Administrerende direktør, Thomas Bendsten, ser plantningerne som en naturlig del af havnens CSR-strategi. Foto: Rønne Havn.
Transportsektoren- og den maritime industri bidrager til at holde gang i erhvervslivet til gavn for den danske eksport, import og jobskabelse. Disse sektorer har en gavnlig effekt på handelslivet, turismeerhvervene, den lokale bager- eller håndværksmester og mange flere.
Læs også: Hvad skal der ske med de danske skove?
Det gør sig også gældende på Bornholm, hvor Rønne Havn driver Bornholms primære forsyningshavn.
For at støtte op om regeringens klimamål om en 70 procent reduktion i CO2 i 2030 så tager Rønne Havn ansvar for sit eget klimaaftryk og indgår nu aftale med Growing Trees Network Global.
”Med denne klimapartnerskabsaftale, forpligter vi os nu til, i samarbejde med Growing Trees Network og Naturstyrelsen, at plante 10.000 træer årligt i ti år, hvilket samlet set svarer til 25 hektar ny skov i perioden. Dette skal ses som en naturlig del af havnens bæredygtighedsarbejde, som er en integreret del af Rønne Havn’ CSR-strategi”, siger Thomas Bendtsen, der er administrerende direktør for Rønne Havn.
Hos Growing Trees Network Global er man glad for det nye samarbejde.
”Jeg er meget glad for vores nye klimapartnerskab med Rønne Havn, som får en stor betydning for vores fælles miljø. Vi samarbejder med Naturstyrelsen, som sørger for at finde ledige beplantnings-arealer i samarbejde med de enkelte kommuner i Danmark", siger Lars Heiselberg Vang Jensen, formand for Growing Trees Network Global.
"Rønne Havn har udtrykt ønske om, at det meste af beplantningen skal placeres lokalt på Bornholm, men hvis ikke det lykkedes at opnå adgang til ledigt areal her, så plantes øvrige steder i Danmark. Derfor planter Rønne Havn i denne uge de første 6.000 træer i Skævinge Folkeskov ved Hillerød nord for København”, fortsætter han.
Også miljøminister Lea Wermelin (S) giver det nye partnerskab rosende ord med på vejen, og håber, at dette kan være med til at inspirere andre til at tænke bæredygtigt.
”Det er sådanne partnerskaber, der for alvor kan skabe gode resultater for miljøet og jeg håber at initiativer som dette kan få flere små- og mellemstore virksomheder til at overveje at kigge i de samme grønne baner, så vi kan minimere CO2-udslippet og nå vores 2030-mål samtidig med, at de nye skovområder skaber bedre levesteder for dyr og gode rekreative områder for os mennesker", siger hun
"Som en afgørende ekstra bonus bliver de nye Folkeskove plantet ovenpå vigtige drikkevandsmagasiner, så vi ved hjælp af biodiversiteten sikrer fremtidens rene drikkevand for de kommende generationer”, tilføjer Lea Wermelin.
Læs også: Danmark vokser grønnere med 25 Folkeskove
Growing Trees Network Global har, som en del af aftalen med Rønne Havn, forpligtet sig til at anvende de træarter, der har det største CO2 optag per år. Dette kan f.eks. være træsorten Douglasgran.
- HCL
Strategi & ledelse

Mærsk offentliggør nye klimatal senere i år
For første gang vil Mærsk i år fremlægge en række reduktionsformål for en del af udledningerne fra blandt andet fragtindkøb.
Klima, miljø og energi

Danfoss: Strategisk fejl ikke at fokusere på energieffektivitet
Hvis vi ved præcis, hvordan man reducerer sit energiforbrug, hvorfor gør vi så ikke mere af det? Det undrer man sig over i Danfoss.
Strategi & ledelse

Nu får Danfoss hjælp til cirkulær økonomi af anerkendt netværksfond
Danfoss er i dag blevet annonceret som nyt medlem af Ellen MacArthur Foundations netværk – det skal hjælpe arbejde med cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Vi producerer affald som stort set ingen andre – men nu skal der samles op
Danmark og danskere er med helt i top på mange lister, og som regel for det gode. Men ikke altid, for vi er også med helt fremme over dem, som producerer mest affald og har det største ressourcetræk på kloden.
Klima, miljø og energi

Virksomheder bruger kritiserede certifikater til at skære i klimatal
Selvom de er stærkt udskældte på markedet, bruger flere danske virksomheder stadig certifikater for grøn strøm. Ifølge selskaberne findes der nemlig ikke bedre alternativer.
Klima, miljø og energi

Green Power Denmark: Få kommuner giver plads til solceller og vindmøller
Hovedparten af alle nye vindmøller og solceller er blevet stillet op i fem kommuner. Det er et problem, mener Green Power Denmark.