06.06.2019  |  Supply chain

Rapport: Moderne slaveri er udbredt i tunindustrien

En ny rapport fra Business & Human Rights Resource Centre kalder til øjeblikkelig handling med beskeden om, at tunbrands over hele verden fejler i at sikre ordentlige arbejdsforhold for fiskere i Stillehavet, der i mange tilfælde udsættes for moderne slaveri.

Stillehavet er hjem for størstedelen af klodens tunfiskeri med næsten 60 procent af omsætningen på verdensplan. Alvorlige brud på menneskerettighederne, herunder tvangsarbejde, slaveri, menneskehandel, børnearbejde og rapporter om migrantarbejdere købt og solgt som slaver og kastet over bord, hvis de klager eller kommer til skade er midlertid udbredt.

Læs også: New measures introduced to combat forced and child labour in seafood businesses

Det fremgår af n ny rapport, Out of Sight: Modern Slavery in Pacific Supply Chains of Canned Tuna, fra Business & Human Rights Resource Centre, der viser, at tunproducenterne fejler, når de skal bakke deres politikker op med handling. Rapporten er baseret på en spørgeskemaundersøgelse af verdens største tunbrands.

”Moderne slaveri er gennemgående i fiskeriet, hvor tunforsyningskæden er fjern, kompleks og uigennemsigtig. Men på trods af mange års chokerende afsløringer, gør tunfiskeselskaberne ikke særlig meget for at beskytte arbejdstagerne”, siger Amy Sinclair, forfatter til rapporten og Pacific Researcher hos Business & Human Rights Resource Centre (BHRRC). Hun tilføjer:

”I denne rapport konstateres det, at de fleste tunbrands skal øge deres indsats betydeligt for at identificere, imødegå og forhindre moderne slaveri i deres forsyningsnet, og yde retshjælp til arbejderne for at fjerne dette misbrug”.

Læs også: Why gender equality is not a business interest: opinion piece from Enact’s Ruben Brunsveld

Ud af 35 virksomheder var der blot fire, der svarede, at de udførte processor til nødvendig omhu (due diligence) specifikt for at afdække moderne slaveri i deres forsyningskæder og kun 20 procent svarede, at de har kortlagt deres hele forsyningskæder.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere