0 kommentarer" /> Rapport: Robotter skal også være bæredygtige | CSR.dk

20.09.2022  |  Klima, miljø og energi

Rapport: Robotter skal også være bæredygtige

En ny rapport fremhæver otte anbefalinger til, hvordan virksomheder, der arbejder med robotter, kan implementere mere bæredygtighed i deres arbejde og produkter.

0 kommentarer

Robotter er en essentiel del af fremstillingsindustrierne, og derfor er det vigtigt, at bæredygtighed også er det.

Sådan lyder det fra SDU-lektor Kristina Vaarst Andersen, Institut for Virksomhedsledelse, i forbindelse med rapporten Grønne effektkæder i robotindustrien, som Syddansk Universitet og Odense Robotics har udarbejdet.

I rapporten har partnerne formuleret otte anbefalinger til, hvordan robotvirksomhederne kan komme i gang med den grønne omstilling.

Det skriver mediet Teknovation.

Hun tilføjer, at særligt danske robotvirksomheder allerede er godt på vej mod den grønne omstilling, men der er stadig et godt stykke vej til at producere flere miljøvenlige robotter.

Læs også: Microsoft lancerer handlingsplan for reduktion af datacentres klimaaftryk

Samme tendens kan ses i rapporten, der har kortlagt, hvordan virksomhederne i industrien klarer sig miljømæssigt i alle tre Scopes.

“Robotproducenter kan gøre mere for bæredygtigheden ved at gennemgå deres Scope 3-niveau og deres værdikæde, og eksempelvis forsøger at indhente ældre robotter med henblik på genanvendelse. Nogle robotvirksomheder er allerede gået i gang med at indhente bæredygtige materialer, men størstedelen er endnu ikke gået i gang med at optimere den miljømæssige bæredygtighed i indkøb eller at arbejde cirkulært. Så der er fortsat et stort potentiale for fremskridt på det niveau”, siger Kristina Vaarst Andersen til Teknovation.

Rapporten fremhæver derudover, at robotvirksomheder, som kan vi data på deres produkters klimaaftryk, kan have nemmere ved salg og nye ordrer, da kundernes ønske om bæredygtige produkter er i høj kurs.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere