28.10.2021  |  Strategi & ledelse

Microsoft lancerer handlingsplan for reduktion af datacentres klimaaftryk

I 2024 vil Microsoft have reduceret vandforbruget med 95 procent i sine datacentre. Det skal bidrage til at mindske centrenes klimaaftryk markant. Målsætningen underbygges af en ny og grundig analyse af de individuelle forhold på Microsofts datacentre rundt om i verden.

Nedkøling af servere kræver i dag, at datacentre verden over benytter massive mængder vand hver dag. Vandforbruget udgør en betydelig del af datacentrenes energiforbrug, og derfor skal teknologivirksomheder have stort fokus på, hvordan vandforbruget kan reduceres, uden at det går ud over nedkølingen.

Læs også: Robotter og digitalisering spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling

Hos Microsoft er man netop optaget af at problemstillingen. Derfor har techgiganten gennemført en analyse af de lokale temperaturforhold alle de steder, virksomheden har datacentre. Og resultaterne viser, at der kan spares store mængder vand i flere af regionerne. Derfor går Microsoft nu efter, at 2024 skal være året, hvor virksomheden skal have reduceret vandforbruget i datacentrene med 95 procent. Det svarer til 5,7 milliarder liter vand om året.

Microsofts datacenterplaner

  • Microsoft vil efterlade et positivt vandaftryk i 2030
    En ny analyse viser vejen til reduktionerne i vandforbruget, så man i 2024 skal kunne reducere forbruget i MIcrosofts datacentre med 95 procent. Det svarer til 5,7 milliarder liter vand om året.
  • Microsoft fortsætter sin udvikling af alternativer til vandkøling
    For at minimere vandforbruget ved datacentre, og for at optimere pladsudnyttelsen ved dataopbevaring, er Microsoft i gang med at udvikle andre former for væskekøling.
  • Microsoft evaluerer datacenterdesigns
    For at sikre, at fremtidige datacentre bedst muligt matcher de lokale forhold, er Microsoft i gang med at evaluere datacenterdesigns i 12 datacenterregioner. Ud over klima- og forsyningsforhold indebærer dette også materialevalg. 

”Vi etablerer i disse år flere og flere datacentre ude i verden, i Skandinavien og her i Danmark. Den udvidelse af kapaciteten skal ske uden en tilsvarende forøgelse af vores klimaaftryk, og derfor følger der med udvidelsen også enorme investeringer i energieffektivisering og sikring af vedvarende energi til datacentrene. De indsatser er afgørende for, at vi kan matche efterspørgslen samtidig med, at vi arbejder os hen mod vores klimamål”, siger Nana Bule, administrerende direktør hos Microsoft Danmark.

Fuld fart på omlægningen til vedvarende energi
Fremover forventer Microsoft at etablere omkring 50-100 nye datacentre årligt, grundet det stigende dataforbrug. Udviklingen har konsekvenser for teknologivirksomhedernes strømforbrug, og derfor vil Microsoft sikre indkøb af vedvarende energi, der skal understøtte virksomhedens målsætning om at opnå negativ CO2-udledning i 2030.

Læs også: Ikea udvider forretningen med grøn strøm

Over de sidste 12 måneder har Microsoft derfor underskrevet aftaler om levering af vedvarende energi i en stribe lande verden over – heriblandt Danmark, Sverige, Spanien, Storbritannien og Irland. Virksomheden annoncerede desuden sidste december etableringen af en ny datacenterregion i Danmark, som vil være forsynet af 100 procent vedvarende energi.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere