31.03.2020  |  Klima, miljø og energi

Rederi vil teste bæredygtig biobrændsel

De kommende uger planlægger Stena Bulk at iværksætte en test med containerskibe, der skal køre på 100 procent bæredygtig biobrændstof.

Det svenske skibsrederi Stena Bulk vil gennem et forsøg bevise, hvordan containerskibe drevet af 100 procent biobrændstof kan varetage normale operationelle opgaver.

I forsøget vil rederiet bruge et såkaldt anden generations brændstof, hvilket betyder, at det er lavet af affaldsmateriale. I dette tilfælde bruges MR1-100 biobrændsel, der er produceret af brugt madolie og som leveres af hollandske GoodFuels.

Læs også:  Dansk teknologi skal hjælpe med at sænke containerskibes CO2-udledning

“Ved denne test vil vi at bidrage til at skubbe industrien og bane vejen mod mere bæredygtig shipping”, siger Erik Hånell, administerende direktør hos Stena Bulk og fortsætter:

“Vi ønsker at kunne tilbyde vores kunder flere muligheder med mindre miljøpåvirkning i fremtiden og ved at gennemføre forsøget i vores sædvanlige drift vil vi vise, at det at være bæredygtig ikke behøver at påvirke kerneforretningen negativt”.

Stena Bulk oplyser, at denne type biobrændsel kan resultere i en CO2-reduktion på godt 83 procent. Brændstoffet udleder desuden signifikant lavere niveauer af SOX sammenlignet med andre brændsler.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere