Refurb

www.refurb.dk/

Branche/Sektor:

IT-sektoren

Om

Hos Refurb er vi båret af, at alle skal vinde. Derfor arbejder vi ud fra en vision om at gøre en forskel.

Visionen bag Refurb er:

At være holdningsdannende spydspids for grøn cirkulær økonomi inden for IT branchen for derigennem, at minimere det miljømæssige fodaftryk på verden ved at skabe en b…

Læs mere  

Om

Hos Refurb er vi båret af, at alle skal vinde. Derfor arbejder vi ud fra en vision om at gøre en forskel.

Visionen bag Refurb er:

At være holdningsdannende spydspids for grøn cirkulær økonomi inden for IT branchen for derigennem, at minimere det miljømæssige fodaftryk på verden ved at skabe en bæredygtig forretning baseret på genbrug.

Refurb ApS skaber forretningsmæssig gevinst gennem

1. Værdigenskabelse på afskrevet og udfaset IT hardware

2. Konkurrencedygtigt salg af genbrugt IT til erhvervslivet, private forbrugere og det offentlige.

3. Reducering af miljøbelastningen ved at nedbringe behovet for produktion af ny IT

4. Genanvendelse af den del af produkterne, der ikke kan genbruges gennem salg

Vi er en virksomhed uden affald med en cirkulær forretningsmodel. 97% af det brugte IT udstyr som Refurb opkøber bliver genbrugt – enten direkte eller som løsdele. De sidste 3% bliver sendt til neddeling og genanvendelse. Så materialerne kan blive brugt til ny produktion – som Refurb så kan købe om et par år.

Hvad gør Refurb?
Refurb udnytter alt IT hardware ud fra en økonomisk og miljømæssig betragtning, hvor fokus er på at genbruge mest muligt og derefter genanvende resten. 

Refurb er en erfaren Remarketingvirksomhed med et indgående kendskab til valuerecovery på IT Hardware. Refurb er specialiseret i håndtering af klientudstyr, infrastruktur og datahåndtering. 

Vi opkøber IT udstyr fra virksomheder og offentlige institutioner. Det let brugte udstyr gendannes til en salgbar vare gennem renovering, grundig rengøring og evt. opgradering. Refurb sælger til private, offentlige kunder og virksomheder. Vi tror på, at genbrug er vejen til at reducere behovet for ny produktion og dermed gør vi sammen os alle en tjeneste ved at minimere miljøbelastningen fra IT.

Refurb Microsoft Autoriseret Refurbisher og Microsoft Gold Partner. Det betyder, at vi kan håndtere licenser på alle typer enheder på vegne af Microsoft. En garanti for korrekt licenseret og installeret software.

Genbrug af IT stiller store krav til kompetencer i forhold til sikkerhed. Refurb har et omfattende sikkerhedssetup. Herunder datasletning med algoritmer baseret på datatilsynets anbefalinger, dokumentation og certificering af alle sletninger, opbevaring på højsikkerhedslager, samt registrering af medarbejdere og flere muligheder inden for sikker transport og logistik. 

Hvordan vinder vi sammen?
I en forsimplet udlægning er der to steps for deltagelse i Refurbs cirkulære bevægelse for offentlige og private virksomheder.

1.       Salg af brugt IT til Refurb med henblik på genbrug (i stedet for genanvendelse)

2.       Køb af genbrugte produkter (og dermed reduktion af ny produktion)

Her kan du læse mere om at sælge virksomhedens brugte udstyr eller købe genbrugt IT hos Refurb

Begge dele bidrager positivt til mindre produktion og dermed mindre miljøbelastning. Op til 80% af al den energi en PC bruger gennem dens levetid bliver benyttet i produktionen. Det er derfor i kombination af de to steps at den sande cirkulære bevægelse og miljøbesparelse findes.

Udviklingen inden for IT har stort set samme stejle kurve som tidligere. Omvendt er behovet stagneret i takt med bedre software-, netværks og cloudløsninger. En 3 år gammel PC har 80-85% kapacitet som de allernyeste modeller – nok til at dække langt de flestes behov for computerkraft flere år frem.

En indsats for at øge genbrug af IT giver derfor mening økonomisk og miljømæssigt. Alle vinder ganske enkelt. Den sælgende virksomhed for penge for noget, der er affald. Den købende virksomhed sparer 40-60% på IT budgettet og vi vinder alle når miljøet vinder. 

Links:
Bærbare computere
Stationære computere
Mobiltelefoner
Tablets

Kontaktpersoner

Jakob Kokfelt

Adm. direktør

Martin B. Mikkelsen

Indkøbschef

Peter Hove

Salgs- og Marketingchef

Ulrik H. Andersen

Partner & stifter

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere