25.01.2016  |  Klima, miljø og energi

Kasserede mobiltelefoner er en stor miljøsynder

Det er de færreste mobiltelefoner, der bliver genbrugt. Størstedelen ender i skuffen eller skraldespanden. Og den støt stigende produktion af mobiltelefoner er en af de store miljøsyndere.

Antallet af producerede mobiltelefoner er støt stigende. Desværre ender mange af dem efter kort tid i enten en skuffe eller skraldespand. Det skriver Tech-Test på sin hjemmeside.

Læs også: EU forbyder skadelige ftalater i elektronik efter dansk pres

Den gennemsnitlige levealder for en mobiltelefon er 18 måneder. Heraf ender 44 procent af alle smartphones i en skuffe, mens kun 11 procent genbruges. Og hvert år smides 65.000 tons mobiltelefoner ud.

Og den store brug-og-smid-væk kultur inden for mobiltelefoner er en de store miljøsyndere. At genbruge hele telefonen, som den er, ville gøre en stor forskel. Hvis en ud af fire mobiltelefoner blev genbrugt, ville det f.eks. reducere drivhusgasser svarende til fire millioner biler.

En anden løsning er at arbejde med de mange kemikalier og metaller, der indgår i fremstillingen af mobiltelefoner, der både er miljøskadelige, dyre og ikke-vedvarende.

Læs også: Amnesty: Børnearbejde udbredt i elektronikforsyningskæder

En del af disse kan genanvendes, hvis de bliver indsamlet. Et ton mobiltelefoner indeholder således 3,5 kilo sølv, 130 gram kobber, 340 gram guld og 140 gram palladium. Og fælles for mange af disse stoffer er, at de kan genbruges i fremstillingen af nye telefoner og dermed mindske miljøpåvirkningen.

Artiklen fra Tech-Test bygger på oplysninger fra refurb, Nokia, Electronics Take Back Coalition, Smart Insights og Recycling for Charities.

-SSM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere