Affald

Supply chain

CO2e-aftryk for istandsat smartphone er 78 procent lavere end ny telefon

Elektronikaffald er en af verdens hurtigst voksende affaldskilder. Derfor kan enkelte forbrugers valg få stor betydning. For ved at vælge en istandsat iPhone fremfor at købe en ny er CO2-aftrykket hele 78 procent lavere. Det konkluderer Swappie baseret på en ny undersøgelse.

Supply chain

Halm, hamp og tang. Der er ingen grænser for fremtidens emballagematerialer

DS Smith vil lede overgangen til cirkulær økonomi indenfor emballage. Derfor tester virksomheden nye og innovative materialer, som kan bruges i fremstillingen af papir og emballage.

Klima, miljø og energi

Danske virksomheder har kæmpe, uforløst IT-miljøpotentiale

”Danske virksomheder har store lagre af gammelt IT stående, der samler støv”. Sådan lyder det fra IT-virksomheden 3stepIT, der gennem egen undersøgelse viser, at næsten alt udstyret kan genanvendes, men kun 4 ud af 10 virksomheder har en defineret politik inden for det.

Klima, miljø og energi

Der skal fuld fart på forebyggelsen

EU har allerede fastsat rammebetingelser, der skal sikre at medlemsstaterne gennemfører nationale affaldsforebyggelsesprogrammer og -foranstaltninger. Alligevel er affaldsproduktionen stadig stigende i hele Europa.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Dansk startup skaber det grønne elektronikprodukt Apple mangler

Ved at fremstille en USB-adapter med en skal i 100 procent genbrugsplast, som de første i verden, sigter stifterne af Upström efter at udfylde et gabende hul i elektronikmarkedet. Hos danske forhandlerkæde har man allerede taget imod dem med åbne arme.

Samfund

Med nye EU-krav skal ’brug og smid væk’-kulturen smides i skraldespanden

EU vil sætte nye krav til elektronik, så mindre elskrot ender i affaldsdynger. Det skal naturligvis gavne forbrugerne og miljøet, men også de udviklingslande, som ofte aftager de store bunker af giftigt affald.

Klima, miljø og energi

Danmarks Naturfredning: Kommunerne kan gøre meget mere for at mindske mængden af affald

Der er stor forskel på, hvor meget danske kommuner arbejder på at reducere affaldsmængden, viser ny kortlægning. Men selv om de formelt set ikke er forpligtede til det, bør alle kommuner arbejde målrettet på at affaldsforebygge og fremme genbrug, lyder opfordringen fra Danmarks Naturfredningsforening.

Klima, miljø og energi

Næppe sandsynligt, at vi når målet om en halvering af mængden af kommunalt restaffald

I EU generer vi 113 millioner ton om året – det skal reduceres til 56 millioner ton for at nå målet.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere