Affald

Klima, miljø og energi

Borgere og overborgmesteren rydder op i København under global aktion

Der er musik, underholdning og velkomst ved overborgmesteren til det store World Cleanup Day-event på Amager Strand 16. september.

Indhold fra partner

Supply chain

Pantsystemet er blevet økonomisk cirkulært: ”Nu er det gratis at pante!”

For at pantsystemet kan løbe rundt, har drikkevareproducenter betalt for, at de flasker og dåser, de sender på markedet, bliver indsamlet og genanvendt af Dansk Retursystem. Selv om det kun har været få øre pr. styk, er det nu lykkedes i stedet at gøre pantsystemet helt cirkulært økonomisk.

Klima, miljø og energi

Debat om biomasses bæredygtighed bluser op igen

Er det grønt at brænde træbiomasse af for at skabe el og varme? Spørger man Ørsted kommer det an på forvaltningen af skovene. På den anden side mener Rådet for Grøn Omstilling, at det altid vil bidrage til både klima- og biodiversitetskriserne.

Klima, miljø og energi

Industriens centrale aktører: Danske genbrugstal skal frem i lyset

Der er tal for, hvor meget affald danskerne producerer, men ikke hvor gode vi er til at genbruge det. Skal Danmark udvikle en succesfuld cirkulær økonomi, kræver det, at alle tal lægges frem, lyder det fra en række centrale aktører i den danske industri, som nu sætter Danmarks første ”Circularity Gap Report” i værk.

Klima, miljø og energi

Vi producerer affald som stort set ingen andre – men nu skal der samles op

Danmark og danskere er med helt i top på mange lister, og som regel for det gode. Men ikke altid, for vi er også med helt fremme over dem, som producerer mest affald og har det største ressourcetræk på kloden.

Klima, miljø og energi

Ny emballagelov er stort skridt mod mindre affald og cirkulære emballager

EU-kommissionen har præsenteret et nyt skelsættende forslag med blandt andet reduktions- og genbrugsmål for emballager. Det er en milepæl mod et samfund med mindre affald, mener Dansk Erhverv, der opfordrer til en målrettet indsats for at få det til at lykkedes.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Frankrig tager stort opgør med engangsemballage

Miljørigtighed handler ikke kun om genbrug og sortering, men også om at nedbringe mængderne af affald. Det har nu fået Frankrig til at forbyde engangsemballage på spisesteder. Det kan vi lære af i Danmark, mener ekspert.

Klima, miljø og energi

To virksomheder satser på innovativ plastteknologi

En særlig teknologi, der kan smelte plastik og lave det om til nye produkter, kan måske blive det, der kan bane vejen for bedre genanvendelse. Det mener to virksomheder, der allerede er godt i gang med at bruge metoden.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere