19.03.2013 | Kommunikation
Regeringen lancerer vækstplan for vand, bio og miljø
Regeringens nye vækstplan for vand, bio og miljøløsninger skal styrke danske virksomheders muligheder i et voksende internationalt marked. Planen skal samtidig bevare og skabe flere danske job.
Danske virksomheder skal have øget del i det voksende internationale marked for vand, bio og miljøløsninger. Derfor har regeringen søsat en vækstplan, der skal medvirke til at fastholde og skabe danske arbejdspladser.
Regeringen har tre hovedambitioner med sin vækstplan:
- Danmark skal være et vækstcenter for effektive og intelligente løsninger på verdens vandudfordringer.
- Danmark skal være et vækstcenter inden for viden, teknologi og produktion i en bæredygtig bioøkonomi.
- I en verden med knappe ressourcer skal danske virksomheder være blandt de bedste til at producere mere med mindre.
De fem indsatsområder
Med vækstplanen tager regeringen i alt 40 initiativer, der er fordelt på fem indsatsområder:
Vandløsninger: Et øget fokus på effektivitet i vandsektoren og industrien skal skærpe efterspørgslen på eksporterbar, omkostningseffektiv teknologi, ligesom indsatsen for test, demonstration, markedsmodning og markedsføring skal løftes.
Biobaserede løsninger: Regeringen etablerer en samlet strategisk ramme for udvikling af bioøkonomien med tiltag, der dels skal fremme et europæisk marked fra 2020, og dels skal omsættes til vækst og job i Danmark her og nu.
Ressourceeffektivitet og affald: Der sættes ind for at fremme løsninger til mere ressourceeffektiv produktion samt en mere konkurrencedygtig og innovativ affaldssektor.
Renlufts-løsninger: Der igangsættes en indsats for demonstration af løsninger til bekæmpelse af luftforurening i storbyer.
Andre initiativer til styrkelse af grønne løsninger: Der tages initiativer inden for forskning og uddannelse, intelligent offentlig efterspørgsel samt øget markedsføring, og eksport- og investeringsfremme af grønne løsninger.
- JKK
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Strategi & ledelse

Mærsk offentliggør nye klimatal senere i år
For første gang vil Mærsk i år fremlægge en række reduktionsformål for en del af udledningerne fra blandt andet fragtindkøb.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.
Strategi & ledelse

Nu får Danfoss hjælp til cirkulær økonomi af anerkendt netværksfond
Danfoss er i dag blevet annonceret som nyt medlem af Ellen MacArthur Foundations netværk – det skal hjælpe arbejde med cirkulær økonomi.
Supply chain

Alternativt byggemateriale: Ny teknologi skal erstatte nyopgravet sand og beton med nedrevet beton
Verdens naturlige råstoflagre af sten og sand er under pres, og kan ikke blive ved med at forsyne bygge- og anlægssektorens behov. Derfor er seks byggeaktører gået sammen om at sikre cirkulært producerede råstoffer til nye projekter – blandt andet nedrevet beton fra tidligere byggerier.
Klima, miljø og energi

Virksomheder bruger kritiserede certifikater til at skære i klimatal
Selvom de er stærkt udskældte på markedet, bruger flere danske virksomheder stadig certifikater for grøn strøm. Ifølge selskaberne findes der nemlig ikke bedre alternativer.