19.03.2013  |  Kommunikation

Regeringen lancerer vækstplan for vand, bio og miljø

Regeringens nye vækstplan for vand, bio og miljøløsninger skal styrke danske virksomheders muligheder i et voksende internationalt marked. Planen skal samtidig bevare og skabe flere danske job.

Danske virksomheder skal have øget del i det voksende internationale marked for vand, bio og miljøløsninger. Derfor har regeringen søsat en vækstplan, der skal medvirke til at fastholde og skabe danske arbejdspladser.  

Regeringen har tre hovedambitioner med sin vækstplan:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)
  1. Danmark skal være et vækstcenter for effektive og intelligente løsninger på verdens vandudfordringer.
  2. Danmark skal være et vækstcenter inden for viden, teknologi og produktion i en bæredygtig bioøkonomi.
  3. I en verden med knappe ressourcer skal danske virksomheder være blandt de bedste til at producere mere med mindre.

De fem indsatsområder
Med vækstplanen tager regeringen i alt 40 initiativer, der er fordelt på fem indsatsområder:

Vandløsninger: Et øget fokus på effektivitet i vandsektoren og industrien skal skærpe efterspørgslen på eksporterbar, omkostningseffektiv teknologi, ligesom indsatsen for test, demonstration, markedsmodning og markedsføring skal løftes.

Biobaserede løsninger: Regeringen etablerer en samlet strategisk ramme for udvikling af bioøkonomien med tiltag, der dels skal fremme et europæisk marked fra 2020, og dels skal omsættes til vækst og job i Danmark her og nu.

Ressourceeffektivitet og affald: Der sættes ind for at fremme løsninger til mere ressourceeffektiv produktion samt en mere konkurrencedygtig og innovativ affaldssektor.

Renlufts-løsninger: Der igangsættes en indsats for demonstration af løsninger til bekæmpelse af luftforurening i storbyer.

Andre initiativer til styrkelse af grønne løsninger: Der tages initiativer inden for forskning og uddannelse, intelligent offentlig efterspørgsel samt øget markedsføring, og eksport- og investeringsfremme af grønne løsninger.

- JKK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere