0 kommentarer" /> Regeringen søsætter international vindalliance, der skal sikre en fremtid uden olie og gas | CSR.dk

23.09.2022  |  Klima, miljø og energi

Regeringen søsætter international vindalliance, der skal sikre en fremtid uden olie og gas

Ved lanceringen af årets New York Climate Week kunne Danmark officielt præsentere en ny alliance indenfor havvvindenergi, som vil løfte den globale kapacitet for havvind til 2000 GW i 2050.

0 kommentarer

Tørke, hedebølger og stigende energipriser har den seneste tid gjort det mere klart end nogensinde, at der er brug for en omstilling af vores energisystem på globalt plan.

Om alliancen

  • GOWA’s mål er at drive installering af minimum 380 GW havvind globalt i 2030 og 2000 GW i 2050. Det er det bidrag fra havvind, som IEA og IRENA har beregnet, at der er brug for, hvis verden skal nå klimneutralitet i 2050.
  • GOWA's ambition er at fremme politiske ambitioner på havvind og skabe et forum til erfaringsudveksling og kapacitetsopbygning. Det skal accelere udviklingen af havvind i både OECD-landene og udviklingsøkonomier.

Kilde: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Og i mandags var partnerne bag en ny, dansk-ledet havvindalliance ¬– Global Offshore Wind Alliance (GOWA) – samlet i forbindelse med New York Climate Week og åbningen af FN’s generalforsamling for at få netop dette på tale.

Alliancen, der består af en række regeringer, privatsektoraktører og internationale organisationer, har som mål at løfte de globale ambitioner inden for havvind fra 57 GW installeret kapacitet i 2021 til 380 GW i 2030 og 2000 GW i 2050.

Læs også: Havvind skal levere halvdelen af EU's grønne energi

”Havvind spiller en nøglerolle i indfrielsen af Parisaftalens klimamål og udfasningen af kul, olie og gas. Internationalt samarbejde er afgørende for, at der kommer langt mere turbo i udrulningen af havvind globalt. Derfor søsætter vi nu GOWA”, siger klima- energi og forsyningsminister, Dan Jørgensen (S).

Sammen med Danmark står Internationale agentur for vedvarende energi (IRENA) og Global Wind Energy Council (GWEC) bag den nye alliance.

Norge har derudover tilsluttet sig alliancen, og en række andre regeringer og aktører forventes at komme til mod FN’s klimatopmøde COP27 i november, herunder USA, der også deltog i mandagens event.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere