16.11.2017  |  Klima, miljø og energi

Regeringen vil udfase kul i 2030

I en koalition med 14 andre lande har den danske regering indgået en aftale om at udfase kul fra elproduktion i 2030.

Inden 2030 skal kul være helt udfaset af Danmarks elforsyning. Sådan lyder det fra regeringen, der senere i dag på klimatopmødet COP23 i Bonn officielt vil meddele, at man har valgt at gå med i en koalition af lande, der vil udfase kul fra elproduktionen:

”Prisen på vedvarende energi rasler ned, og vi er nået til et punkt, hvor nye havvindmølleparker er billigere end nye kulkraftværker i Danmark. Kul er stærkt forurenede, og vi vil gerne vise, at vi er parate til at tage et internationalt lederskab”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt til dr.dk.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Rapport: Cirkulær økonomi kræver en gentænkning af vores samfund

Koalitionen består af 15 lande fra hele verden med Storbritannien og Canada i spidsen for initiativet. Her vil landene forpligte sig til blandt andet at udfase eksisterende traditionel kulkraft inden for landenes beføjelser.

Og det er noget, man er glad for hos Greenpeace, omend de også giver udtryk for, at det jo er nemt nok at være ambitiøs, når andre har sørge for, at det kan lade sig gøre:

”Det er et fint og naturligt valg med en smag af symbolpolitik, når virkeligheden takket være blandt andet Ørsted er langt foran. Slutdatoen er fin, men vi ser gerne, at koalitionen når i mål inden da”, skriver Greenpeace på sin twitter-profil.

Vi skal vise det gode eksempel
Ifølge Lars Chr. Lilleholt er det essentielt, at Danmark tager del i fællesskabet for at leve op til klimaløfterne fra Paris-aftalen, der blev indgået tilbage i 2015:

”Det er afgørende, at vi viser det gode eksempel. Når vi er ude i verden og gerne vil have andre lande – ikke mindst udviklingslandene – til at omstille sig, så er det vigtigt, at vi går foran”, siger han til dr.dk.

Herhjemme er der tre store kulfyrede kraftværksblokke tilbage på henholdsvis Esbjerg-, Fyns-, og Nordjyllandsværket. Hos Ørsted (tidligere Dong Energy), der ejer Esbjergværket og det mindre Asnæsværk, har man allerede besluttet, at det fra 2023 skal være helt slut med at fyre med kul på selskabets kraftværker.

I øjeblikket er man i dialog med varmekunderne i Esbjerg om at omstille Esbjergværket væk fra kul. De to andre kraftværker har også meldt ud, at man inden 2030 vil gå væk fra at bruge kul.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere