Regeringen vil udfase kul i 2030

I en koalition med 14 andre lande har den danske regering indgået en aftale om at udfase kul fra elproduktion i 2030.

”Det er afgørende, at vi viser det gode eksempel. Når vi er ude i verden og gerne vil have andre lande – ikke mindst udviklingslandene – til at omstille sig, så er det vigtigt, at vi går foran”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt. Arkivfoto..

16.11.2017

CSR.dk

Inden 2030 skal kul være helt udfaset af Danmarks elforsyning. Sådan lyder det fra regeringen, der senere i dag på klimatopmødet COP23 i Bonn officielt vil meddele, at man har valgt at gå med i en koalition af lande, der vil udfase kul fra elproduktionen:

”Prisen på vedvarende energi rasler ned, og vi er nået til et punkt, hvor nye havvindmølleparker er billigere end nye kulkraftværker i Danmark. Kul er stærkt forurenede, og vi vil gerne vise, at vi er parate til at tage et internationalt lederskab”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt til dr.dk.

Læs også: Rapport: Cirkulær økonomi kræver en gentænkning af vores samfund

Koalitionen består af 15 lande fra hele verden med Storbritannien og Canada i spidsen for initiativet. Her vil landene forpligte sig til blandt andet at udfase eksisterende traditionel kulkraft inden for landenes beføjelser.

Og det er noget, man er glad for hos Greenpeace, omend de også giver udtryk for, at det jo er nemt nok at være ambitiøs, når andre har sørge for, at det kan lade sig gøre:

”Det er et fint og naturligt valg med en smag af symbolpolitik, når virkeligheden takket være blandt andet Ørsted er langt foran. Slutdatoen er fin, men vi ser gerne, at koalitionen når i mål inden da”, skriver Greenpeace på sin twitter-profil.

Vi skal vise det gode eksempel
Ifølge Lars Chr. Lilleholt er det essentielt, at Danmark tager del i fællesskabet for at leve op til klimaløfterne fra Paris-aftalen, der blev indgået tilbage i 2015:

”Det er afgørende, at vi viser det gode eksempel. Når vi er ude i verden og gerne vil have andre lande – ikke mindst udviklingslandene – til at omstille sig, så er det vigtigt, at vi går foran”, siger han til dr.dk.

Herhjemme er der tre store kulfyrede kraftværksblokke tilbage på henholdsvis Esbjerg-, Fyns-, og Nordjyllandsværket. Hos Ørsted (tidligere Dong Energy), der ejer Esbjergværket og det mindre Asnæsværk, har man allerede besluttet, at det fra 2023 skal være helt slut med at fyre med kul på selskabets kraftværker.

I øjeblikket er man i dialog med varmekunderne i Esbjerg om at omstille Esbjergværket væk fra kul. De to andre kraftværker har også meldt ud, at man inden 2030 vil gå væk fra at bruge kul.

- EL

Dansk Standard

Sponseret

Global standard for bæredygtighed i event-, møde-, sports- og oplevelsesbranchen nu på dansk.

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

04.02.2025CSR.dk

Trecifret millionbeløb skal gøre Danmark til epicenter for cirkulær produktion

04.02.2025Freehand Coffee Company A/S

Sponseret

Kan du ikke se skoven for bare træer

04.02.2025CSR.dk

Ny rapport: GenAI-revolution sender virksomheders klimaaftryk i vejret

04.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

Webinar om CBAM

03.02.20252CTRL APS

Sponseret

KNX intelligent lysstyring – fremtiden for nybyggeri

03.02.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Vejen til langtidsholdbare arbejdspladser

03.02.2025Lundgreen ApS / MiniMax

Sponseret

Nyt blødgøringsanlæg i DK – kører uden strøm, af 62% genanvendt plast, fjerner ALT kalk

03.02.2025LindCor ApS

Sponseret

Syv TOTO toiletter klarer 2.000 gæster på vild natklub i KBH

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

27.01.2025

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager – Praktisk mini MBA med certificering - Hybrid - Efterår 2024

Tid til at forbedre ESG og sustainability-indsatsen I virksomheden – eller til at tage næste karriereskridt? Få nyeste viden og praktiske værktøjer til at opgradere din virksomheds ESG- og bæredygtighedsindsats, din egen faglighed og dit CV. Holdstart november 2024.

Dato

28.01.2025

Tid

09:00

Sted

Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 København K

Dakofa
Webinar
GRATIS webinar om Biobaserede Byggematerialer - udfordringer og muligheder

Strammere klimakrav og ønske om flere fornybare ressourcer i byggeriet giver mulighed for at øge efterspørgslen efter biobaserede byggematerialer. På dette seminar vil vi få et indblik i, hvilke udfordringer og muligheder der er ved at udvikle og anvende biobaserede byggematerialer i byggeriet.

Dato

04.02.2025

Tid

12:30

Sted

Online / Dakofa, Vesterbrogade 149, Bygning D, 4. sal, KBH V

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighed & ESG – kom godt i gang!

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

05.02.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Introduktion til UN Global Compact Network Denmark

Vil du høre mere om Global Compact, de Ti Principper og verdensmålene? Er jeres virksomhed endnu ikke tilsluttet Global Compact, og har du interesse for, hvordan man kan komme i gang med at arbejde med ansvarlig virksomhedsledelse? Så tilmeld dig vores webinar om UN Global Compact og ESG-værktøjer og bliv klogere på hvad vi kan tilbyde din virksomhed!

Dato

05.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
Understand the new ISO requirements on climate change

In February 2024, the International Accreditation Forum (IAF) and the International Organization for Standardization (ISO) published changes to several management standards, including ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 27001, ISO 22000 and ISO 55001, which means that certified companies must now take climate change into consideration.

Dato

05.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online