21.12.2012  |  Klima, miljø og energi

Rekordmange bæredygtige sild til julebordet

Det er blevet markant nemmere at servere miljøvenlige sild til julefrokosten. I år har danskerne hele 252 forskellige MSC-mærkede sild at vælge i mellem. Det er cirka 75 procent mere end sidste år.

MSC-mærkede fisk og skaldyr er i kraftig vækst på det danske marked. Silden er det miljømærkede fiskeprodukt, hvor de danske forbrugere har flest at vælge imellem. Størstedelen er forskellige marinerede varianter på glas, men en del går også til storkøkkener, og der findes sågar silde-kattesnacks.

Det blå MSC-mærke fortæller forbrugerne, at fisken ikke er truet, og at den er fanget på en måde, der tager hensyn til det maritime miljø.

”Julen handler for mange om omtanke og velgørenhed. Når det gælder havet, så er det let at bidrage til et bæredygtigt fiskeri. Man skal bare kigge efter det blå MSC-mærke, når man køber sild og andre fisk og skaldyr til julebordet,” forklarer Karoline Rahbek, kampagnekoordinator i MSC i en pressemeddelelse.

Bæredygtige fisk strømmer til
Det første MSC-mærkede produkt kom på de danske butikshylder i 2007.

Siden er antallet af certificerede bæredygtige fisk og skaldyr vokset støt, og i dag findes Marine Stewardship Councils blå miljømærke på over 700 produkter herhjemme, fra marineret kryddersild, til friske østers og kattemad.

-KH

Mere fra Kirstine

Kirstine Høj

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere