12.01.2022  |  Samfund

Rekordstor bevilling skal hjælpe flere syriske flygtninge i job

Indhold fra partner Hvad er dette?

En bevilling på 200 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden skal hjælpe syriske flygtninge i Jordan i job.

En bevilling på 200 millioner kroner skal hjælpe flere unge syriske flygtninge i Jordan med at få adgang til job og indtægtsmuligheder.

Novo Nordisk Fonden står bag bevillingen, som er den største humanitære bevilling i fondens historie. Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

De 200 millioner kroner går til et konsortium med PlanBørnefonden i spidsen.

"Med bevillingen til PlanBørnefonden sår vi kimen til, at langt flere syriske børn og unge kan gå en lysere fremtid i møde – en fremtid, hvor de kan forsørge sig selv og deres familier og leve et værdigt liv", siger Mads Krogsgaard Thomsen, administrerende direktør, Novo Nordisk Fonden.

Med over 1,3 millioner syriske flygtninge er Jordan blandt de lande i verden, der har modtaget flest flygtninge fra det konfliktramte land.

En stor del af flygtningene er unge, som lige nu står uden job.

Ifølge Novo Nordisk Fonden er ungdomsarbejdsløsheden i Jordan rekordhøj, og i 2020 var op mod 50 procent af de unge uden job.

"Arbejdsløshed er et kæmpe problem blandt de unge, så der skal gøres en stor indsats på både grundskoleniveau og på de øvrige uddannelsestrin, hvor der især skal lægges vægt på, at de uddannelser, der tilbydes, matcher det aktuelle jobmarked", siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Erhvervsorganisationen Dansk Industri er en del af det konsortium, der skal udmønte bevillingen fra Novo Nordisk Fonden.

Thomas Bustrup, viceadministrerende direktør i Dansk Industri, lægger vægt på, at der i Jordan skal komme større fokus på erhvervsuddannelserne. Samt at disse uddannelser passer bedre til virksomhedernes behov.

"Vi bygger på flere års erfaringer fra Jordan med at skabe bedre lærepladser for unge og gøre det attraktivt for flygtninge og andre unge at finde job i en jordansk virksomhed", siger Thomas Bustrup.

Det anslås, at indsatsen vil nå op imod 48.000 unge syriske flygtninge og andre unge i Jordan, der er påvirket af konflikten i Syrien, som har stået på i mere end et årti.

Bevillingen fra Novo Nordisk Fonden indleder en femårig indsats, der blandt andet skal styrke overgangen mellem uddannelse og job.

Det skal eksempelvis ske gennem finansielle tilbud, hvor de unge kan få adgang til lån og attraktive vilkår, så de kan starte egen virksomhed.

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond, der støtter videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fonden får sine penge fra blandt andet Novo Nordisk.

Mere fra Dansk Industri

Dansk Industri

www.di.dk

  • di@di.dk
  • 3377 3377
  • H. C. Andersens Boulevard 18, 1787 København V

DI arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for virksomhedernes CSR-arbejde på såvel dansk, europæisk og globalt plan.DI's indsats spænder bredt, da CSR-arbejdet ofte baseres på globale principper såsom FN’s konventioner og OECD retningslinjer og udmønter sig i såvel EU som national lovgivning.CSR adresserer globale udfordringer, hvorfor de fleste virksomheder refererer til globale princip…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere