Roskilde vil udvikle Danmarks førende økosystem for bæredygtige løsninger

Roskilde går efter at etablere Danmarks første økosystem med viden, kompetencer, støtte og kapital til at skabe bæredygtige løsninger, der gør en forskel for miljøet, klimaet og samfundet.

Glenda Napier, CEO for Energy Cluster Denmark, til venstre, og Karolina E. Osipowska, direktør for CORO, Co-lab Roskilde, glæder sig over det nye strategiske samarbejde. Foto: CORO co-lab.

25.05.2021

CSR.dk

Det medlemsdrevne innovationslaboratorium CORO, Co-lab Roskilde indgik i april måned et nyt strategisk samarbejde med Energy Cluster Denmark, den nationale klyngeorganisation for den energisektoren,  som skal være første skridt på vejen mod målet om at udvikle økosystemet. 

Med det nye samarbejde får Energy Cluster Denmark kontorfaciliteter hos CORO, Co-lab Roskilde, ligesom de to organisationer vil facilitere innovationsprocesser med afprøvning af nye løsninger på virkelighedsnære testplatforme, afvikle en række fælles arrangementer og netværksaktiviteter med fokus på innovatørernes behov for validering og finansiering. På den måde kan der skabes endnu flere innovationssamarbejder og nye løsninger til gavn for samfundet.

”Verden efterspørger innovation og nye teknologiske løsninger på energiområdet. Med øget tilstedeværelse i Roskilde og styrket samarbejde med CORO kan vi bidrage til forbinde vores medlemmer med forskere og virksomheder, sikre funding til innovationsprojekter og give bedre adgang til testplatforme,” udtaler Glenda Napier, CEO for Energy Cluster Denmark, som repræsenterer 400 medlemsvirksomheder og har 800 millioner kroner i sin projektportefølje. 

Samarbejdet øger innovationskapaciteten i Roskilde og dermed muligheden for at gøre en positiv forskel for væksten, klimaet og miljøet.  De specialiserede kompetencer indenfor energi supplerer de lokale styrker med mange uddannelsessteder, testmiljøer og et udpræget fokus på bæredygtighed blandt en kreds af aktører.

”Roskilde har et stort antal uddannelsessteder og en mangfoldig erhvervsstruktur med virksomheder i varierende størrelse, der opererer i mange forskellige brancher. Heriblandt en række markedsledende virksomheder og iværksættere, som allerede er eller som kandiderer til at være impact virksomheder, der udvikler løsninger til væsentlige sociale og samfundsmæssige udfordringer ved for eksempel at have særlig fokus på FN’s verdensmål. Desuden er vi flere organisationer, der skaber samarbejdsmuligheder på kryds og tværs for at understøtte lanceringen af løsninger med gavnlige effekter – og her skal vi selvfølgelig sørge for at koordinere og skabe sammenhæng mellem aktiviteter, så vi realiserer de potentielle gevinster,” udtaler Karolina E. Osipowska, direktør for CORO, Co-lab Roskilde, som repræsenterer 50 medlemmer i form af virksomheder på tværs af alle brancher, videninstitutioner og offentlige organisationer i Roskilde og omegn. CORO er non-profit og har en samlet projektportefølje på 50 millioner kroner.

- EHS

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

03.12.2024CSR.dk

Det næste klimamål spøger allerede i kullisen

02.12.2024CSR.dk

Bæredygtighedens lange vej ind i bestyrelseslokalet

02.12.2024ESG Implementation Partner

Sponseret

Kære CFO, kan du både regne og regne den ud?

29.11.2024CSR.dk

Grøn fremtid for tekstilbranchen

29.11.2024CSR.dk

Slut med flyers og debatindlæg: Klimabevægelsens afsked med den søde aktivisme

29.11.2024ESG Implementation Partner

Sponseret

6 pointer om CFO’ens rolle i ESG

28.11.2024CSR.dk

Nyt studie belyser forunderligt forbrugerparadoks

27.11.2024CSR.dk

Efter tolv år uden fremskridt: Hvordan kommer shipping i mål?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Velkomstmøde for nye medlemmer

Deltag i vores online velkomstmøde og bliv klogere på dine muligheder som medlem af UN Global Compact Network Denmark

Dato

27.11.2024

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom