Roskilde vil udvikle Danmarks førende økosystem for bæredygtige løsninger

Roskilde går efter at etablere Danmarks første økosystem med viden, kompetencer, støtte og kapital til at skabe bæredygtige løsninger, der gør en forskel for miljøet, klimaet og samfundet.

Glenda Napier, CEO for Energy Cluster Denmark, til venstre, og Karolina E. Osipowska, direktør for CORO, Co-lab Roskilde, glæder sig over det nye strategiske samarbejde. Foto: CORO co-lab.

25.05.2021

CSR.dk

Det medlemsdrevne innovationslaboratorium CORO, Co-lab Roskilde indgik i april måned et nyt strategisk samarbejde med Energy Cluster Denmark, den nationale klyngeorganisation for den energisektoren,  som skal være første skridt på vejen mod målet om at udvikle økosystemet. 

Med det nye samarbejde får Energy Cluster Denmark kontorfaciliteter hos CORO, Co-lab Roskilde, ligesom de to organisationer vil facilitere innovationsprocesser med afprøvning af nye løsninger på virkelighedsnære testplatforme, afvikle en række fælles arrangementer og netværksaktiviteter med fokus på innovatørernes behov for validering og finansiering. På den måde kan der skabes endnu flere innovationssamarbejder og nye løsninger til gavn for samfundet.

”Verden efterspørger innovation og nye teknologiske løsninger på energiområdet. Med øget tilstedeværelse i Roskilde og styrket samarbejde med CORO kan vi bidrage til forbinde vores medlemmer med forskere og virksomheder, sikre funding til innovationsprojekter og give bedre adgang til testplatforme,” udtaler Glenda Napier, CEO for Energy Cluster Denmark, som repræsenterer 400 medlemsvirksomheder og har 800 millioner kroner i sin projektportefølje. 

Samarbejdet øger innovationskapaciteten i Roskilde og dermed muligheden for at gøre en positiv forskel for væksten, klimaet og miljøet.  De specialiserede kompetencer indenfor energi supplerer de lokale styrker med mange uddannelsessteder, testmiljøer og et udpræget fokus på bæredygtighed blandt en kreds af aktører.

”Roskilde har et stort antal uddannelsessteder og en mangfoldig erhvervsstruktur med virksomheder i varierende størrelse, der opererer i mange forskellige brancher. Heriblandt en række markedsledende virksomheder og iværksættere, som allerede er eller som kandiderer til at være impact virksomheder, der udvikler løsninger til væsentlige sociale og samfundsmæssige udfordringer ved for eksempel at have særlig fokus på FN’s verdensmål. Desuden er vi flere organisationer, der skaber samarbejdsmuligheder på kryds og tværs for at understøtte lanceringen af løsninger med gavnlige effekter – og her skal vi selvfølgelig sørge for at koordinere og skabe sammenhæng mellem aktiviteter, så vi realiserer de potentielle gevinster,” udtaler Karolina E. Osipowska, direktør for CORO, Co-lab Roskilde, som repræsenterer 50 medlemmer i form af virksomheder på tværs af alle brancher, videninstitutioner og offentlige organisationer i Roskilde og omegn. CORO er non-profit og har en samlet projektportefølje på 50 millioner kroner.

- EHS

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

01.04.2025CSR.dk

Velux satser stort på den cirkulære model

01.04.2025CSR.dk

Trump med ultimatum til Europa: Drop diversitetsarbejdet

31.03.2025CSR.dk

Milliarddyr klimasikringsplan møder skepsis fra eksperter

31.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Talent Management Accelerator

28.03.2025CSR.dk

Regionerne er foran i tidsplanen for den grønne omstilling

28.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Sustainable Finance and ESG Integration

28.03.2025Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

27.03.2025Comm2ig

Sponseret

Analyse: Er End User Devices it-forretningens største klima-potentiale?

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Forår 2025 København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

25.03.2025

Tid

09:00

Sted

København

Dansk Industri
Kursus
Kommunikér troværdigt om bæredygtighed

Er du klar til at styrke din kommunikation om bæredygtighed? Undgå både greenwashing og greenhushing, og bliv skarp på, hvordan du kan kommunikere om virksomhedens grønne indsatser på en troværdig, effektiv og lovlig måde.

Dato

01.04.2025

Sted

Aarhus & København

Aalborg Kongres & Kultur Center
Konference
Work Life - et fælles sprog for trivsel og tryghed

Work Life er en årlig tilbagevendende konference med fokus på arbejdsmiljø. Temaet for 2025 er ‘Et fælles sprog for trivsel og tryghed” – og temaet er ikke valgt uden grund, for tallene taler deres tydelige sprog.

Dato

02.04.2025

Tid

08:30

Sted

Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Plads 4 9000 Aalborg

Bureau Veritas
Kursus
Risk Management

Uanset din virksomheds type eller størrelse, vil du møde interne eller eksterne risici, som skal vurderes og håndteres således, at de ikke får uforudsete konsekvenser for din virksomhed - og derfor er risk management en forankret del af ISO-standarderne.

Dato

02.04.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus