Roskilde vil udvikle Danmarks førende økosystem for bæredygtige løsninger
Roskilde går efter at etablere Danmarks første økosystem med viden, kompetencer, støtte og kapital til at skabe bæredygtige løsninger, der gør en forskel for miljøet, klimaet og samfundet.
Det medlemsdrevne innovationslaboratorium CORO, Co-lab Roskilde indgik i april måned et nyt strategisk samarbejde med Energy Cluster Denmark, den nationale klyngeorganisation for den energisektoren, som skal være første skridt på vejen mod målet om at udvikle økosystemet.
Med det nye samarbejde får Energy Cluster Denmark kontorfaciliteter hos CORO, Co-lab Roskilde, ligesom de to organisationer vil facilitere innovationsprocesser med afprøvning af nye løsninger på virkelighedsnære testplatforme, afvikle en række fælles arrangementer og netværksaktiviteter med fokus på innovatørernes behov for validering og finansiering. På den måde kan der skabes endnu flere innovationssamarbejder og nye løsninger til gavn for samfundet.
”Verden efterspørger innovation og nye teknologiske løsninger på energiområdet. Med øget tilstedeværelse i Roskilde og styrket samarbejde med CORO kan vi bidrage til forbinde vores medlemmer med forskere og virksomheder, sikre funding til innovationsprojekter og give bedre adgang til testplatforme,” udtaler Glenda Napier, CEO for Energy Cluster Denmark, som repræsenterer 400 medlemsvirksomheder og har 800 millioner kroner i sin projektportefølje.
Samarbejdet øger innovationskapaciteten i Roskilde og dermed muligheden for at gøre en positiv forskel for væksten, klimaet og miljøet. De specialiserede kompetencer indenfor energi supplerer de lokale styrker med mange uddannelsessteder, testmiljøer og et udpræget fokus på bæredygtighed blandt en kreds af aktører.
”Roskilde har et stort antal uddannelsessteder og en mangfoldig erhvervsstruktur med virksomheder i varierende størrelse, der opererer i mange forskellige brancher. Heriblandt en række markedsledende virksomheder og iværksættere, som allerede er eller som kandiderer til at være impact virksomheder, der udvikler løsninger til væsentlige sociale og samfundsmæssige udfordringer ved for eksempel at have særlig fokus på FN’s verdensmål. Desuden er vi flere organisationer, der skaber samarbejdsmuligheder på kryds og tværs for at understøtte lanceringen af løsninger med gavnlige effekter – og her skal vi selvfølgelig sørge for at koordinere og skabe sammenhæng mellem aktiviteter, så vi realiserer de potentielle gevinster,” udtaler Karolina E. Osipowska, direktør for CORO, Co-lab Roskilde, som repræsenterer 50 medlemmer i form af virksomheder på tværs af alle brancher, videninstitutioner og offentlige organisationer i Roskilde og omegn. CORO er non-profit og har en samlet projektportefølje på 50 millioner kroner.
- EHS