05.08.2016  |  Samfund

Så er Kinas bil-ædende bus på gaden

Efter kun en måneds produktion er Kinas nye, offentlige transportmiddel på gaden: En bil-ædende bus, som kan erstatte 40 almindelige busser og fragte 1.200 buspassagerer.

Det der engang startede som en vild drøm er nu blevet en realitet: Kina har fået sig en kæmpebus, som - når den kommer i drift - kan fragte omkring 1.200 og køre henover de almindelige personbiler ved at være en slags kørende tunnel, som passagererne sidder i toppen af.

Læs også: Mursten af cigaretskod og bil-ædende busser

Kæmpebussen, som kan erstatte 40 almindelige busser, har kørt sin første testkørsel i den kinesiske storby Qinhuangdao i Hebei-provinsen. Testkørslen blev dog foretaget under kontrollerede forhold, da testbussen var det eneste køretøj på en strækning på 300 meter. Det skriver shanghaiist.com.

Kortvarig produktion
Bussen er skabt af den kinesiske designer Song Youzhou og har været nogle år på tegnebrættet. Interessen for det kæmpestore transportmiddel blev dog særligt vakt i maj i år, da en mini-model blev offentliggjort ved den nittende China Beijing International High-Tech Expo.

Læs også: Kina skal blive bedre til solvarme

Og til stor overraskelse for alle afslørede udviklerne kun en måned efter messen, at bussen ville stå klar til at køre sin første testkørsel i august. Selve produktionen af bussen har kun varet en måned, og nu har den første testbus altså kørt sin første tur.

Bussen kan køre omkring 60 km/t og sparer 800 ton benzin og 2.480 ton CO2-udledninger per år.

- KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere