30.12.2020  |  Strategi & ledelse

"Såvel bæredygtighed som purpose bør være naturlige prioriteter for danske virksomheder"

I starten af december kom der nye anbefalinger for god Selskabsledelse, hvor man denne gang ser et markant øget fokus på bæredygtighed og samfundsansvar.

Komitéen for god Selskabsledelse udkom 2. december med reviderede anbefalinger for god Selskabsledelse.

Anbefalingerne er tilpasset så de er hensigtsmæssige og relevante for danske selskaber og samtidig følger dansk og EU-selskabslovgivning samt best practice.

”Vi har øget fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, ligesom vi har lagt vægt på, at bestyrelsen forholder sig til selskabets purpose og fremmer en god kultur og gode værdier i selskabet. Omverdenens og aktionærernes krav til selskabernes gennemsigtighed samt selskabernes rolle i samfundsudviklingen er steget de seneste år, og det er vigtigt, at de danske selskaber kan honorere disse øgede krav”, udtaler Lars Frederiksen , formand for Komitéen for god Selskabsledelse. 

Læs også: ‘We are on a new path and it is a good path’

I et indlæg i Børsen udtrykker Niels Lunde begejstring for netop dét fokus i anbefalingerne.

”Det er absolut fornuftigt, at komitéen giver disse opgaver høj prioritet. Såvel bæredygtighed som purpose bør være naturlige prioriteter for danske virksomheder, som har gode forudsætninger for at få det bedste ud af denne globale tendens. Det er imidlertid også på høje tid, at komitéen sender et tydeligt signal. Dansk erhvervsliv risikerer at blive overhalet af stærke kræfter, som vil lovgive for at nå sine politiske mål, når det gælder bæredygtighed og purpose”.

I indlægget lægger han desuden vægt på vigtigheden af at virksomhederne finder deres egen vej i retning mod bæredygtighed, fremfor at blive underlagt mere ensrettede regler, som EU-kommissionen overvejer.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere