26.08.2022  |  Medarbejder

Salling åbner gratis cykelbibliotek til medarbejdere

Salling åbner sit eget cykelbibliotek, hvor medarbejderne ved hovedkvartererne i Årslev og Køge kan låne en elcykel til turen til og fra arbejde. Samtidig står koncernen klar med cykelbiblioteker til andre virksomheder, der ønsker at gå samme vej.

Salling vil nu gøre det endnu lettere at vælge cyklen til, når man skal på arbejde i koncernen. Salling har nemlig etableret er såkaldt cykelbibliotek, hvor medarbejderne kan låne en cykel – med eller uden el.

”I Salling arbejder vi på mange fronter for at mindske vores klimaaftryk, og et led i vores strategi er grønnere transportformer. Samtidig ved vi fra interne undersøgelser, at mange af vores medarbejdere faktisk rigtig gerne vil cykle, men at afstand og manglende udstyr let bliver en barriere i en travl hverdag. Her er et cykelbibliotek oplagt”, siger Henrik Vinther Olesen, CSR-direktør i Salling.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Salling Groups milliardinvestering skærer en tredjedel af CO2-udledning

Cykelbiblioteket vil i første omgang rumme 50 elcykler, som medarbejderne frit kan låne.

Forpligtet til mindre CO2-udledning
Initiativet søsættes samme dag, som Sallings CEO Per Bank er medunderskriver på et commitment paper i Klimaalliance Aarhus, hvor en række aarhusianske virksomheder bekræfter deres forpligtelse til at arbejde for netop grønnere transportformer, herunder medarbejdernes transport i hverdagen.

Cyklerne bliver leveret af Sallings eget cykelmærke, SCO, som også står klar med et godt tilbud på elcykler til andre virksomheder i Klimaalliancen, der vil stille et cykelbibliotek til rådighed for deres medarbejdere.

”I bund og grund handler det om at gøre det så let som muligt at træffe et lidt grønnere valg i hverdagen – det tror vi på, at et cykelbibliotek med kompetent rådgivning og vejledning vil være med til. Vi har, gennem SCO, erfaring og kompetence, og derfor rækker vi også ud til andre virksomheder, der ikke har samme fordele”, siger Henrik Vinther Olesen og fortsætter:

Læs også: Et klimamærke på fødevarer i Danmark er på vej

”Det er et lille skridt, men et af mange på vejen mod grønnere transport på tværs af Salling Group: Sidste år ændrede vi vores firmabilordning, der nu kun tilbyder el- og hybridbiler, og tidligere på året åbnede vi 100 nye ladeudtag til elbiler ved hovedkontoret i Aarslev og 50 i Køge. Og i skrivende stund er vi i gang med at installere solpaneler på taget af hovedkontoret til at generere strøm til samme”.

Samtidig opsætter Salling i samarbejde med Clever ladestandere ved en lang række Netto, Føtex og Bilka landet over, ligesom Netto Tyskland har indgået aftale med Vattenfall, der opsætter tæt på 1.000 ladeudtag ved Nettos tyske butikker.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere