05.10.2018  |  Klima, miljø og energi

Sambyg og Vodskov gør os alle grønnere

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hos Sambyg ser man tydeligt forretningsmulighederne i at tænke bæredygtighed ind i kerneforretningen: ”Vi tror, at miljødagsordenen får en endnu større rolle i byggeri og dette vil vi gerne være på forkant med."

Sambyg A/S i Vodskov, som sælger og udlejer fast ejendom af god håndværksmæssig kvalitet, vil gøre noget ekstra for at indarbejde et større fokus på bæredygtighed i deres forretning. Derfor valgte direktør Jesper Nyborg, at Sambyg A/S skulle være en del af projektet ”Bæredygtig vækst i små og mellemstore virksomheder”, som er et gratis tilbud fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark (NBE) til nordjyske virksomheder.  Tilbuddet i projektet består af en bæredygtighedsscreening som foretages af et hold eksperter fra den lokale kommune, erhvervscenter, Aalborg Universitet, Eniig Energi og NBE, der undersøger og kortlægger virksomhedens energi- og ressourcepotentialer.

For Sambyg A/S kom inspirationen til at blive mere bæredygtige, fra deltagelse i forløbet ”Vodskov gør os alle grønnere”, som blev gennemført i efteråret 2017 samt foråret 2018. ”Her blev ca. 20 butikker og kontorer i byen screenet med henblik på, hvordan vi kan drifte vores butikker mere miljørigtigt, og samtidig spare penge og få et grønt image over for vores kunder” fortæller direktør Jesper Nyborg. Det er en stor glæde for Jesper Nyborg som formand for erhvervsforeningen i Vodskov, at stort set alle butikker deltog i screeningen og mange arbejder løbende med grønne tiltag.

Deltagelsen i projekterne var en øjenåbner for direktøren: ”Efter samarbejdet med NBE, tænker vi grønt på en helt anden måde end før. Det er i hele processen fra nedbrydning, håndtering af genbrugsmaterialer, jordhåndtering, håndtering af regnvand, samt i bygger og valg af materialeri”.

Vil være på forkant med grønne tiltag

Hos Sambyg ser man tydeligt forretningsmulighederne i at tænke bæredygtighed ind i kerneforretningen: ”Vi tror, at miljødagsordenen får en endnu større rolle i byggeri og dette vil vi gerne være på forkant med. Jeg tror det er vigtigt at brande sig som grønne og bæredygtige. Det er ikke bare noget vore lejere er mere opmærksomme på, det er også noget de efterspørger.” fortæller Jesper Nyborg.

Det er ikke bare en god forretning, det er også godt for miljøet. Til trods for at Sambyg A/S ikke ønsker at gøre brug af det gratis konsulentforløb, der gives mulighed for via projektet, udtaler direktøren:

”Vi har allerede oplevet gevinst af projektet, som vi i den kommende tid skal arbejde videre med. Vi skal bl.a. arbejde med overfladevand, herunder vandrender og grønne tage, brug af bæredygtige vedligeholdelsesfri materialer og håndtering af jord på egen grund. Her arbejder vi med at hæve terræn på friarealer samt udsigtspunkter. Ved nedbrydning af bygninger vil vi have fokus på genbrug, hvor mursten evt. kan sendes til genanvendelse hos gamlemursten.dk og knust beton til vejkasser.”

Sambyg A/S har siden deltagelsen i projektet meldt sig ind i NBE og ser frem til mange flere grønne tiltag, der naturligt vil følge i forbindelse med deltagelse i projektet og i samarbejdet med netværket.

Mere fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

www.nben.dk

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) har til formål at fremme og sikre arbejdet med bæredygtighed i erhvervslivet. Gennem en kombination af miljøforbedringer og erhvervsudvikling har virksomheder i Nordjylland mulighed for at for styrke deres konkurrenceevne. Virksomhederne får bl.a. gennemført en screening af deres virksomheds produktion og produkter samt mulighed…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere