17.07.2019  |  Klima, miljø og energi

Scania leverer gasdrevne lastbiler til tysk logistik-virksomhed

Logistik-virksomheden Havi har et samarbejde med svenske Scania om alternative brændstoffer til Havi’s lastbiler. Senest har Scania leveret ni gasdrevne lastbiler til Havi, så antallet af virksomhedens gasdrevne køretøjer nu er oppe på 35.

Med udsigt til lavemissionszoner, vejafgifter og dieselforbud i europæiske byer bliver fordelene ved lastbiler, der udleder mindre CO2 og er mere støjsvage, stadig større.

Læs også: Elgiganten tester transport med biogas fra svensk distributionscenter

Det har den tyske logistik-virksomhed Havi, der blandt andet leverer varer til burgerkæden McDonalds, taget konsekvensen af. Fornyeligt har svenske Scania således leveret ni gasdrevne lastbiler til Havi, så antallet af gasdrevne køretøjer på distributionscenteret i Duisburg er oppe på 35.

Det skriver Transportnyhederne.dk.

Målet med partnerskabet er, at op til 70 procent af Havi's køretøjer i 2021 skal være skiftet til alternative brændstoffer i flere af de europæiske lande, Havi opererer i.

”For vores kunder bliver det mere og mere vigtigt med bæredygtige forsyningskæder med de lavest mulige emissioner. Med vores flåde på flydende gas bidrager vi til at gøre vores kunders forsyningskæder og produkter mere bæredygtige”, siger administrerende direktør Roland Schmidt fra Havi Logistics i Tyskland.

Åbner tankstationer til flydende gas
Hvis der skal banes vej for et mere bæredygtigt transportsystem, er det dog vigtigt at infrastrukturen også følger med.

Tysklands netværk af tankstationer til flydende gas udvikler sig dog stadig langsomt. I november 2018 åbnede Havi derfor landets fjerde tankstation til flydende gas, og endnu en station skal efter planen åbne i starten af 2020.

Læs også: Ny dansk app vil reducere CO2-udledning fra varetransport

”Vores strategi om bæredygtige brændstoffer er blevet en succes, og det var altafgørende, at vi åbnede vores egne stationer”, forklarer Torsten Oldhues, der er administrerende direktør for driftsafdelingen hos Havi.

- JMA

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere