29.01.2015  |  Klima, miljø og energi

Schneider Electric er verdens 9. mest bæredygtige selskab

Energispecialisten Schneider Electric indtager en niende plads på 2015-listen over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder. Placeringen medvirker til at gøre selskabet til en attraktiv arbejdsplads, lyder det fra den danske afdeling.

2015-listen over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder 'The Global 100' er netop blevet offentliggjort, og den franske energispecialist Schneider Electric indtager i år en 9. plads på listen.

Læs også: NorthSide nomineret til europæisk miljøpris

”Det flotte resultat er en stor anerkendelse for vores indsats, og det at være i top 10 er en samtidig en stor motivationsfaktor til at fortsætte og forstærke vores fokus på bæredygtighed”, siger Schneider Electrics globale bestyrelsesformand og CEO Jean-Pascal Tricoire.

Schneider Electric, der er global specialist i energioptimering, har bæredygtig udvikling som en del af den overordnede strategi. I Danmark er Schneider Electric stærkt repræsenteret og er især kendt for intelligente løsninger til bygninger og boliger, for Danmarks første ESCO-projekt (hvor investeringerne betales af de garanterede energibesparelser) samt det velkendte brand Lauritz Knudsen. Og placeringen på 2015-listen vækker også stolthed i Schneider Electrics danske datterselskab, der blandt andet kan mærke det, når der skal tiltrækkes dygtig arbejdskraft.

”Vi er meget stolte over at stå på listen over de mest bæredygtige virksomheder i verden – og være en del af en global koncern der er med til at gøre en forskel på den energiudfordring, verden står overfor. Det er blandt andet med til at gøre os til en attraktiv arbejdsplads”, siger Thomas Träger, adm. direktør i Schneider Electric Danmark og fortsætter:

”Bæredygtighed er ofte god forretning. Fokus på energioptimering er for os sund fornuft og god forretning. Vi skærper vores egen og vores kunder og partneres grønne profiler ved at optimere alt fra processer til drift af bygninger, forbedre indeklima og bidrage til bundlinjen med energiinvesteringer, der på kort tid sikrer øget cashflow”.

'The Global 100' består af verdens 100 mest bæredygtige virksomheder målt på en række sektor-specifikke områder. Det er organisationen Corporate Knights, der står bag listen, som har været offentliggjort siden 2005. Listen offentliggøres hvert år på World Economic Forum i Davos.

Læs også: Danmark er førende i cirkulær økonomi

I år toppes listen af det amerikanske biotech-selskab Biogen Idec, mens Schneider Electric er sprunget en plads frem til nummer 9. Danske Bank ligger på en 10. plads.

Se listen over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder her

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere