Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)
Science Based Targets initiative (SBTi) bekræftede i går, at Danfoss’ mål for reduktion af virksomhedens udledning af drivhusgasser (GHG) er i overensstemmelse med deres kriterier og anbefalinger.
Videnskabsbaserede klimamål angiver en klart defineret vej for reduktion af virksomheders udledning af drivhusgasser i overensstemmelse med Paris-aftalen. På den måde bidrager de til at forhindre de værste konsekvenser af klimaforandringer.
SBTi’s valideringsteam har fastslået, at Danfoss' såkaldte scope 1 og 2 mål er i overensstemmelse med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1,5°C. Som en del af de videnskabsbaserede mål vil Danfoss reducere sine totale scope 1 og 2 drivhusgasemissioner med mindst 46,2 % inden 2030 sammenlignet med 2019. Derudover har Danfoss forpligtet sig til, at virksomheden bliver CO2-neutral indenfor scope 1 og 2 emissioner inden 2030. Danfoss vil samtidig reducere de totale scope 3 drivhusgasemissioner med 15 % inden for samme tidsramme.
"Vi har bygget et stærkt fundament for at nå vores science-based target, som er en vigtig søjle i Danfoss' nye 2030 ESG-ambition. Vores science-based target udvider reduktionsmålet til mere end vores egen udledning, og går på tværs af hele værdikæden. Det afspejler vores fortsatte dedikation til at gøre en indsats for klimaet og blive den foretrukne partner for leverandører og kunder, der vil dekabonisere deres forretninger,” , siger Kim Fausing, administrerede direktør i Danfoss.
Danfoss meddelte i marts 2022, at virksomheden havde nået sit 2030-mål om at fordoble energiproduktiviteten på sine fabrikker globalt – ni år før tid. Energiproduktiviteten blev forbedret med 104 % i 2021 sammenlignet med 2007, og energiintensiteten blev halveret mellem 2007 og 2021. Danfoss producerede dobbelt så meget i 2021 som i 2007 med samme energiforbrug. Efterfølgende har Danfoss meddelt, at bæredygtighed bliver en central del af virksomhedens Core & Clear 2025-strategi med en ambition om at være ledende inden for dekarbonisering, cirkularitet og diversitet & inklusion.
Orden i eget hus og start på HQ
Martin Rossen, som er øverste chef for kommunikation og bæredygtighed, har været ansvarlig for at udvikle Danfoss’ ESG-strategi og sætte ambitionen om at reducere udledninger på tværs af hele virksomheden. Han tilføjer:
”Valideringen af vores videnskabsbaserede mål bekræfter, at Danfoss’ klimaambitioner er i overensstemmelse med videnskaben og Paris-aftalens mål. Men det handler om mere end at have orden i eget hus. Kunder, medarbejdere og offentligheden efterspørger i stigende grad gennemsigtighed og belønner handling på ESG-området. Med god grund. Virksomheder kan ikke bare slippe afsted med at sige, at de handler. De skal dokumentere det. Videnskabsbaserede mål giver lige vilkår. De giver en konkurrencefordel til de virksomheder, der virkelig bekymrer sig og handler. FN's generalsekretær Kofi Annan sagde engang who cares wins, og vi tror på, at virksomheder, der bekymrer sig, vinder."
Danfoss er på vej til at gøre sit hovedkvarter på 250.000 m2 i Nordborg CO2-neutralt i scope 1 og 2 i 2022 gennem implementering af allerede eksisterende energieffektive løsninger og indkøb af vedvarende el og varme.
Danfoss’ hovedkvarter er en af de konkrete eksempler, som ministre blev inviteret til at se under Det Internationale Energiagenturs 7. årlige globale konference om energieffektivitet i Sønderborg, som foregik den 7. til 9. juni. Sønderborg, der ved konferencens start blev døbt ”den globale hovedstad for energieffektivitet” af Dr. Fatih Birol, administrerende direktør for IEA, fungerede som et globalt udstillingsvindue for energieffektive løsninger, da mere end 300 toppolitikere, embedsmænd og erhvervsledere deltog i konferencen om energieffektivitet.