29.10.2018  |  Strategi & ledelse

Vil du udvikle din virksomhed med verdensmål?

Femten nye virksomheder skal udvælges til at deltage i et acceleratorprogram for SMV’er. Målet er nye produkter, services og forretningsmodeller og de første femten deltagere har gode erfaringer. Ansøgningsfristen er … snart.

SDG Accelerator er et seksmåneders innovationsprogram, der har til formal at accelerere hvor små og mellemstore danske industrivirksomheder får hjælp til at sætte skub i deres arbejde med at udvikle nye produkter, tjenester og forretningsmodeller i regi af Verdensmålene.

Programmet er finansieret af Industriens Fond, drevet af UNDP og implementeres i samarbejde med Monitor Deloitte, som står for facilitering og forretningsudvikling. Det kører i Danmark i 2018 og 2019 med i alt 30 virksomheder. Herefter udrulles SDG Accelerator nordisk og globalt.

I SDG Accelerator får de deltagende virksomheder hjælp og en solid metode til at udvikle nye produkter, tjenester eller forretningsmodeller, der adresserer de udfordringer, som Verdensmålene beskriver. Derudover får virksomhederne hjælp til at kommunikere og konkret engagere deres medarbejdere i de globale mål, via medarbejderkampagner og -aktiviteter.

Læs ogsåCSR Agendaen #2: Partnerskaber, bæredygtighed og innovation   

Første kuld med fuld fart

For de 15 virksomheder, som kører på de sidste måneder i programmet her i 2018, har haft travlt med at udvikle spændende løsninger.

  • Fiskefoderproducenten Aller Aqua har arbejdet med at udvikle en uddannelsesløsning, der via en app skal hjælpe nigerianske fiskeopdrættere med at effektivisere deres opdræt til gavn for miljø, fødevaresikkerhed og vækst.
  • BLUETOWN har til sine soldrevne tårne, der leverer internetløsninger til befolkninger, som ikke har internetadgang, udviklet en ”local cloud”-løsning, der kan fungere i isolerede og fattige landområder med en lokalt forankret forretningsmodel. 
  • Ingrediensvirksomheden TripleNine ønsker at anvende muslinger til oprensning af kvælstof i havet og efterfølgende anvende muslingerne som ingrediens i foder.
  • Plastix er gået sammen i et offentligt-privat partnerskab med nye partnere for at skabe en ny cirkulær model for genanvendelse af hård plast, der ikke genanvendes i Danmark i dag.

Skal du være med?
Hvis din virksomhed skal være med i næste runde, så skal du først ansøge om deltagelse – inden d. 9. november. (Ansøgningsskemaet er her).  Programmet er for industrivirksomheder, der har ca. 30-500 ansatte og internationale aktiviteter f.eks. i form af salg, produktion eller leverandørkæde.

Virksomhederne betaler 75.000 kr for forløbet og skal desuden være klar til at involvere medarbejdere og ledelse i arbejdet med at udvikle nye produkter, tjenester og forretningsmodeller i regi af Verdensmålene ved siden af deres normale drift.

Materialer til ansøgning og inspiration ligger her.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere