29.10.2018 | Strategi & ledelse
Vil du udvikle din virksomhed med verdensmål?
Femten nye virksomheder skal udvælges til at deltage i et acceleratorprogram for SMV’er. Målet er nye produkter, services og forretningsmodeller og de første femten deltagere har gode erfaringer. Ansøgningsfristen er … snart.
SDG Accelerator er et seksmåneders innovationsprogram, der har til formal at accelerere hvor små og mellemstore danske industrivirksomheder får hjælp til at sætte skub i deres arbejde med at udvikle nye produkter, tjenester og forretningsmodeller i regi af Verdensmålene.
Programmet er finansieret af Industriens Fond, drevet af UNDP og implementeres i samarbejde med Monitor Deloitte, som står for facilitering og forretningsudvikling. Det kører i Danmark i 2018 og 2019 med i alt 30 virksomheder. Herefter udrulles SDG Accelerator nordisk og globalt.
I SDG Accelerator får de deltagende virksomheder hjælp og en solid metode til at udvikle nye produkter, tjenester eller forretningsmodeller, der adresserer de udfordringer, som Verdensmålene beskriver. Derudover får virksomhederne hjælp til at kommunikere og konkret engagere deres medarbejdere i de globale mål, via medarbejderkampagner og -aktiviteter.
Læs også: CSR Agendaen #2: Partnerskaber, bæredygtighed og innovation
Første kuld med fuld fart
For de 15 virksomheder, som kører på de sidste måneder i programmet her i 2018, har haft travlt med at udvikle spændende løsninger.
- Fiskefoderproducenten Aller Aqua har arbejdet med at udvikle en uddannelsesløsning, der via en app skal hjælpe nigerianske fiskeopdrættere med at effektivisere deres opdræt til gavn for miljø, fødevaresikkerhed og vækst.
- BLUETOWN har til sine soldrevne tårne, der leverer internetløsninger til befolkninger, som ikke har internetadgang, udviklet en ”local cloud”-løsning, der kan fungere i isolerede og fattige landområder med en lokalt forankret forretningsmodel.
- Ingrediensvirksomheden TripleNine ønsker at anvende muslinger til oprensning af kvælstof i havet og efterfølgende anvende muslingerne som ingrediens i foder.
- Plastix er gået sammen i et offentligt-privat partnerskab med nye partnere for at skabe en ny cirkulær model for genanvendelse af hård plast, der ikke genanvendes i Danmark i dag.
Skal du være med?
Hvis din virksomhed skal være med i næste runde, så skal du først ansøge om deltagelse – inden d. 9. november. (Ansøgningsskemaet er her). Programmet er for industrivirksomheder, der har ca. 30-500 ansatte og internationale aktiviteter f.eks. i form af salg, produktion eller leverandørkæde.
Virksomhederne betaler 75.000 kr for forløbet og skal desuden være klar til at involvere medarbejdere og ledelse i arbejdet med at udvikle nye produkter, tjenester og forretningsmodeller i regi af Verdensmålene ved siden af deres normale drift.
Materialer til ansøgning og inspiration ligger her.
Samfund

Mere grøn energi og bedre regler, tak
Fire virksomheder ønsker sig fart på udbygningen af grøn energi og forudsigelige krav – som gerne må være høje. Bare de er ens for alle.
Klima, miljø og energi

Nu får bureauer deres egen bæredygtighedsuddannelse
Creative Club ESG Academy er navnet på et nyt uddannelsesforløb inden for bæredygtighed rettet mod bureauer. Projektet har fået støtte fra Erhvervsstyrelsen, som også kommer til at indeholde et nyudviklet ESG-kodeks til bureaubranchen.
Klima, miljø og energi

ESG-chef: Kommende rapporteringskrav kan påvirke aktier
Med nye regler og krav om rapportering af ESG på vej kan virksomheders arbejde på området også kunne påvirke prissætningen af deres aktier. Det fortæller tidligere advokat og nuværende bæredygtighedsdirektør hos ISS.
Klima, miljø og energi

Revisorer hyrer i hobevis forud for rapporteringskrav
PwC skal ansætte 100.000 medarbejdere globalt, mens EY fordobler sin stab for at være klar til nye rapporteringskrav, som træder i kraft næste år.
Samfund

Ny rapport: Detailhandlen svigter forbrugere og klimaet
Supermarkederne mangler klimahandling på flere områder, hvis danskernes kost skal blive mere bæredygtig. Det viser en ny rapport fra Rådet for Grøn Omstilling og Dansk Vegetarisk Forening.
Supply chain

11 havvindsaktører går sammen om at gøre vindenergi mere bæredygtigt
Det kan godt blive grønnere. Sådan lyder det fra 11 havvindsaktører, der ikke kun vil nøjes med at udvinde vedvarende energi, men også mindske den belastning, vindmøllers værdikæder er for planeten.