Vil du udvikle din virksomhed med verdensmål?

Femten nye virksomheder skal udvælges til at deltage i et acceleratorprogram for SMV’er. Målet er nye produkter, services og forretningsmodeller og de første femten deltagere har gode erfaringer. Ansøgningsfristen er … snart.

29.10.2018

CSR.dk

SDG Accelerator er et seksmåneders innovationsprogram, der har til formal at accelerere hvor små og mellemstore danske industrivirksomheder får hjælp til at sætte skub i deres arbejde med at udvikle nye produkter, tjenester og forretningsmodeller i regi af Verdensmålene.

Programmet er finansieret af Industriens Fond, drevet af UNDP og implementeres i samarbejde med Monitor Deloitte, som står for facilitering og forretningsudvikling. Det kører i Danmark i 2018 og 2019 med i alt 30 virksomheder. Herefter udrulles SDG Accelerator nordisk og globalt.

I SDG Accelerator får de deltagende virksomheder hjælp og en solid metode til at udvikle nye produkter, tjenester eller forretningsmodeller, der adresserer de udfordringer, som Verdensmålene beskriver. Derudover får virksomhederne hjælp til at kommunikere og konkret engagere deres medarbejdere i de globale mål, via medarbejderkampagner og -aktiviteter.

Læs ogsåCSR Agendaen #2: Partnerskaber, bæredygtighed og innovation   

Første kuld med fuld fart

For de 15 virksomheder, som kører på de sidste måneder i programmet her i 2018, har haft travlt med at udvikle spændende løsninger.

  • Fiskefoderproducenten Aller Aqua har arbejdet med at udvikle en uddannelsesløsning, der via en app skal hjælpe nigerianske fiskeopdrættere med at effektivisere deres opdræt til gavn for miljø, fødevaresikkerhed og vækst.
  • BLUETOWN har til sine soldrevne tårne, der leverer internetløsninger til befolkninger, som ikke har internetadgang, udviklet en ”local cloud”-løsning, der kan fungere i isolerede og fattige landområder med en lokalt forankret forretningsmodel. 
  • Ingrediensvirksomheden TripleNine ønsker at anvende muslinger til oprensning af kvælstof i havet og efterfølgende anvende muslingerne som ingrediens i foder.
  • Plastix er gået sammen i et offentligt-privat partnerskab med nye partnere for at skabe en ny cirkulær model for genanvendelse af hård plast, der ikke genanvendes i Danmark i dag.

Skal du være med?
Hvis din virksomhed skal være med i næste runde, så skal du først ansøge om deltagelse – inden d. 9. november. (Ansøgningsskemaet er her).  Programmet er for industrivirksomheder, der har ca. 30-500 ansatte og internationale aktiviteter f.eks. i form af salg, produktion eller leverandørkæde.

Virksomhederne betaler 75.000 kr for forløbet og skal desuden være klar til at involvere medarbejdere og ledelse i arbejdet med at udvikle nye produkter, tjenester og forretningsmodeller i regi af Verdensmålene ved siden af deres normale drift.

Materialer til ansøgning og inspiration ligger her.

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

03.12.2024CSR.dk

Det næste klimamål spøger allerede i kullisen

02.12.2024CSR.dk

Bæredygtighedens lange vej ind i bestyrelseslokalet

02.12.2024ESG Implementation Partner

Sponseret

Kære CFO, kan du både regne og regne den ud?

29.11.2024CSR.dk

Grøn fremtid for tekstilbranchen

29.11.2024CSR.dk

Slut med flyers og debatindlæg: Klimabevægelsens afsked med den søde aktivisme

29.11.2024ESG Implementation Partner

Sponseret

6 pointer om CFO’ens rolle i ESG

28.11.2024CSR.dk

Nyt studie belyser forunderligt forbrugerparadoks

27.11.2024CSR.dk

Efter tolv år uden fremskridt: Hvordan kommer shipping i mål?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Velkomstmøde for nye medlemmer

Deltag i vores online velkomstmøde og bliv klogere på dine muligheder som medlem af UN Global Compact Network Denmark

Dato

27.11.2024

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom