12.10.2018 | Strategi & ledelse
CSR Agendaen #2: Partnerskaber, bæredygtighed og innovation
Lyt til CSR.dk's podcast om innvation og bæredygtighed her, og forstå fordelene ved innovation i partnerskaber, og hvordan det kan gøres - helt konkret.
Hvordan skal vi bidrage til verdensmålene, afværge klimakrisen og samtidig være virkelig gode til bæredygtig forretning. Onsdag d. 10. oktober 2018 mødtes flere end 300 CSR folk til CSR konferencen 2018 på Børsen for at diskutere netop disse spørgsmål. Nogle af hovedkonklusionerne herfra var:
- Partnerskaber er den eneste måde realistisk at nå mål for bæredygtig udvikling
- Civilsamfundets aktørers kompetencer er blevet langt mere efterspurgte
- Mindre virksomheder og iværksættere skal også aktiveres i arbejdet med bæredygtig forretning
Det vidste vi ikke hos CSR.dk, da vi optog vores podcast om innovation og bæredygtighed, men vi vidste helt bestemt, at de nye - nærmest forretningsudviklende - partnerskaber mellem virksomheder og NGO'er kan noget. Så når vi i dag udgiver CSR Agendaen #2, berører den netop konklusionerne fra ovennævnte konference - bare med fokus på praksis.
I podcasten møder du:
- Jacob Ravn fra Access2Innovation, som forklarer fordelene ved innovation i partnerskaber, og
- Rasmus Jacobsen fra Care Danmark og Sofie Blakstad fra Hiveonline, som lige nu arbejder i et partnerskab, der udvikler en løsning på at få finansielle services til nogle af verdens fattigste. De forklarer, hvordan de mødtes og hvordan de gør, når de skal have samarbejdet til at lykkes.
Alle tre deltagere i CSR Agendaen #2 er enige om, hvad det vigtigste er, når man arbejder med bæredygtighed, innovation og partnerskaber. Lyt til de 27 minutter, så ved du det også.
Fik du hørt første episode af CSR Agendaen om mode- og tekstilbranchen? Hør episoden her eller find hele podcastserien i din podcast app – søg efter ’CSR Agendaen’.’
Hvordan kommer du i gang med podcasts?
Du lytter til podcasts via en app eller afspiller den direkte på en hjemmeside. Når du lytter til podcasts via app, kan du vælge at abonnere på serier af flere podcastepisoder.
Apples forinstallerede app til smartphones ‘Podcasts’ er fortsat det mest benyttede program til at afspille podcasts. Det virker dog kun på iPhones og iPads.
Hvis du har en android-telefon, så skal du selv downloade en podcast app i fx Google Play. Der er rigtig mange valgmuligheder – vi har samlet et udbud af de bedste podcast-apps her.
Du kan vælge at streame eller downloade en podcast. Hvis du streamer, så afspiller du podcasten direkte over internettet. Alternativt kan du downloade podcasten direkte i app’en. Det betyder, at du kan høre den senere på tidspunkter, hvor din mobil ikke behøver at være på nettet.
Kilde: https://kontekstoglyd.dk/hvad-er-en-podcast/
Denne artikel er en del af temaet I fokus: innovation og bæredygtighed
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

Plastic Change og 175 lande står foran opgør med plastikforurening
Der venter svære forhandlinger i FN de kommende dage, men danske Plastic Change – der selv deltager – forventer, at mødet ender ud i det første udkast til en ambitiøs global aftale mod plastikforurening.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.
Strategi & ledelse

Sponsorat fører til nyt fokus i Rockwool
Som regel gør sponsorater en forskel for modtageren og føles godt for afsenderen. Men nogle gange skaber de også forandring hos den der giver.
Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie
Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.
Klima, miljø og energi

NorthSide-publikum skal teste fremtidens digitale retursystem
I år tester NorthSide en digital løsning, der kan være med til at reducere fremtidens affaldsmængder og CO2-udledning. De titusindvis af kaffekopper, der er i brug på festivalen, bliver ikke kun vasket og genbrugt, men også sporet digitalt, så miljø- og CO2-gevinster kan optimeres og dokumenteres.