12.10.2018  |  Strategi & ledelse

CSR Agendaen #2: Partnerskaber, bæredygtighed og innovation

Lyt til CSR.dk's podcast om innvation og bæredygtighed her, og forstå fordelene ved innovation i partnerskaber, og hvordan det kan gøres - helt konkret.

Hvordan skal vi bidrage til verdensmålene, afværge klimakrisen og samtidig være virkelig gode til bæredygtig forretning. Onsdag d. 10. oktober 2018 mødtes flere end 300 CSR folk til CSR konferencen 2018 på Børsen for at diskutere netop disse spørgsmål. Nogle af hovedkonklusionerne herfra var: 

  • Partnerskaber er den eneste måde realistisk at nå mål for bæredygtig udvikling
  • Civilsamfundets aktørers kompetencer er blevet langt mere efterspurgte
  • Mindre virksomheder og iværksættere skal også aktiveres i arbejdet med bæredygtig forretning

Det vidste vi ikke hos CSR.dk, da vi optog vores podcast om innovation og bæredygtighed, men vi vidste helt bestemt, at de nye - nærmest forretningsudviklende - partnerskaber mellem virksomheder og NGO'er kan noget. Så når vi i dag udgiver CSR Agendaen #2, berører den netop konklusionerne fra ovennævnte konference - bare med fokus på praksis.

I podcasten møder du:

  • Jacob Ravn fra Access2Innovation, som forklarer fordelene ved innovation i partnerskaber, og
  • Rasmus Jacobsen fra Care Danmark og Sofie Blakstad fra Hiveonline, som lige nu arbejder i et partnerskab, der udvikler en løsning på at få finansielle services til nogle af verdens fattigste. De forklarer, hvordan de mødtes og hvordan de gør, når de skal have samarbejdet til at lykkes.

Alle tre deltagere i CSR Agendaen #2 er enige om, hvad det vigtigste er, når man arbejder med bæredygtighed, innovation og partnerskaber. Lyt til de 27 minutter, så ved du det også.

Fik du hørt første episode af CSR Agendaen om mode- og tekstilbranchen? Hør episoden her eller find hele podcastserien i din podcast app – søg efter ’CSR Agendaen’.’

Hvordan kommer du i gang med podcasts?

Du lytter til podcasts via en app eller afspiller den direkte på en hjemmeside. Når du lytter til podcasts via app, kan du vælge at abonnere på serier af flere podcastepisoder.

Apples forinstallerede app til smartphones ‘Podcasts’ er fortsat det mest benyttede program til at afspille podcasts. Det virker dog kun på iPhones og iPads.

Hvis du har en android-telefon, så skal du selv downloade en podcast app i fx Google Play. Der er rigtig mange valgmuligheder – vi har samlet et udbud af de bedste podcast-apps her.

Du kan vælge at streame eller downloade en podcast. Hvis du streamer, så afspiller du podcasten direkte over internettet. Alternativt kan du downloade podcasten direkte i app’en. Det betyder, at du kan høre den senere på tidspunkter, hvor din mobil ikke behøver at være på nettet.

 

Kilde: https://kontekstoglyd.dk/hvad-er-en-podcast/

Denne artikel er en del af temaet I fokus: innovation og bæredygtighed

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere