12.10.2018 | Strategi & ledelse
CSR Agendaen #2: Partnerskaber, bæredygtighed og innovation
Lyt til CSR.dk's podcast om innvation og bæredygtighed her, og forstå fordelene ved innovation i partnerskaber, og hvordan det kan gøres - helt konkret.
Hvordan skal vi bidrage til verdensmålene, afværge klimakrisen og samtidig være virkelig gode til bæredygtig forretning. Onsdag d. 10. oktober 2018 mødtes flere end 300 CSR folk til CSR konferencen 2018 på Børsen for at diskutere netop disse spørgsmål. Nogle af hovedkonklusionerne herfra var:
- Partnerskaber er den eneste måde realistisk at nå mål for bæredygtig udvikling
- Civilsamfundets aktørers kompetencer er blevet langt mere efterspurgte
- Mindre virksomheder og iværksættere skal også aktiveres i arbejdet med bæredygtig forretning
Det vidste vi ikke hos CSR.dk, da vi optog vores podcast om innovation og bæredygtighed, men vi vidste helt bestemt, at de nye - nærmest forretningsudviklende - partnerskaber mellem virksomheder og NGO'er kan noget. Så når vi i dag udgiver CSR Agendaen #2, berører den netop konklusionerne fra ovennævnte konference - bare med fokus på praksis.
I podcasten møder du:
- Jacob Ravn fra Access2Innovation, som forklarer fordelene ved innovation i partnerskaber, og
- Rasmus Jacobsen fra Care Danmark og Sofie Blakstad fra Hiveonline, som lige nu arbejder i et partnerskab, der udvikler en løsning på at få finansielle services til nogle af verdens fattigste. De forklarer, hvordan de mødtes og hvordan de gør, når de skal have samarbejdet til at lykkes.
Alle tre deltagere i CSR Agendaen #2 er enige om, hvad det vigtigste er, når man arbejder med bæredygtighed, innovation og partnerskaber. Lyt til de 27 minutter, så ved du det også.
Fik du hørt første episode af CSR Agendaen om mode- og tekstilbranchen? Hør episoden her eller find hele podcastserien i din podcast app – søg efter ’CSR Agendaen’.’
Hvordan kommer du i gang med podcasts?
Du lytter til podcasts via en app eller afspiller den direkte på en hjemmeside. Når du lytter til podcasts via app, kan du vælge at abonnere på serier af flere podcastepisoder.
Apples forinstallerede app til smartphones ‘Podcasts’ er fortsat det mest benyttede program til at afspille podcasts. Det virker dog kun på iPhones og iPads.
Hvis du har en android-telefon, så skal du selv downloade en podcast app i fx Google Play. Der er rigtig mange valgmuligheder – vi har samlet et udbud af de bedste podcast-apps her.
Du kan vælge at streame eller downloade en podcast. Hvis du streamer, så afspiller du podcasten direkte over internettet. Alternativt kan du downloade podcasten direkte i app’en. Det betyder, at du kan høre den senere på tidspunkter, hvor din mobil ikke behøver at være på nettet.
Kilde: https://kontekstoglyd.dk/hvad-er-en-podcast/
Denne artikel er en del af temaet I fokus: innovation og bæredygtighed
Samfund

Ny rapport: Detailhandlen svigter forbrugere og klimaet
Supermarkederne mangler klimahandling på flere områder, hvis danskernes kost skal blive mere bæredygtig. Det viser en ny rapport fra Rådet for Grøn Omstilling og Dansk Vegetarisk Forening.
Supply chain

11 havvindsaktører går sammen om at gøre vindenergi mere bæredygtigt
Det kan godt blive grønnere. Sådan lyder det fra 11 havvindsaktører, der ikke kun vil nøjes med at udvinde vedvarende energi, men også mindske den belastning, vindmøllers værdikæder er for planeten.
Klima, miljø og energi

Nu får bureauer deres egen bæredygtighedsuddannelse
Creative Club ESG Academy er navnet på et nyt uddannelsesforløb inden for bæredygtighed rettet mod bureauer. Projektet har fået støtte fra Erhvervsstyrelsen, som også kommer til at indeholde et nyudviklet ESG-kodeks til bureaubranchen.
Supply chain

Byggeentreprenør vil reducere sin CO2-udledning med 90 procent på to år
Fossilfri byggepladser, cirkulær økonomi og samarbejde med branchens aktører – sådan vil entreprenøren CG Jensen mindske sit klimaaftryk med 90 procent inden 2024. ”Det er vigtigt, at alle led i byggeriets værdikæde taler sammen,” fortæller administrerende direktør.
Klima, miljø og energi

Revisorer hyrer i hobevis forud for rapporteringskrav
PwC skal ansætte 100.000 medarbejdere globalt, mens EY fordobler sin stab for at være klar til nye rapporteringskrav, som træder i kraft næste år.
Klima, miljø og energi
Mangel på kloge klimahoveder er byggebranchens største bekymring
En online paneldebat om de nye klimakrav i byggeriet kom hurtigt til at dreje sig over på en kollektiv bekymring om manglen på kvalificeret arbejdskraft til at guide byggebranchen trygt igennem den grønne omstilling.