14.08.2015  |  Strategi & ledelse

Seksuelle minoriteter oplever diskrimination på jobbet

Arbejdspladser bliver ofte rum for diskrimination af seksuelle minoriteter. Det vil LO's medlemsorganisationer nu gøre op med.

Homo-, biseksuelle og transkønnede (LGBT-personer) bliver ofte diskrimineret på arbejdet. Det viser en opgørelse som LO har foretaget blandt sine medlemmer.

For mens kun ni procent af de adspurgte fagforeningsmedlemmer mener, at LGBT-personer i ”mindre grad” eller ”slet ikke” har mulighed for at indgå i kollegiale fællesskaber, så mener hver tredje samtidig at tonen ofte bliver nedsættende, når snakken falder på de samme kollegers seksualitet, det skriver Politiken.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Dårlig omgangstone smitter på arbejdspladser

Og det er langt fra i orden, mener Lizette Risgaard, næstformand i LO og bejler til formandsposten i samme organisation.

”Som fagbevægelse mener vi, at det er meget vigtigt, at man kan være sig selv, også når man går på arbejde. Så naturligvis mener jeg, det er et problem, at hver tredje fortæller, at der er en nedsættende tone omkring LGBT-personer”, siger hun til Politiken, og understreger. at LO og medlemsorganisationerne FOA, HK, 3F og Dansk Metal ikke vil acceptere diskrimination.

læs også: Dårligt arbejdsmiljø får ansatte til at sige op

Lizette Risgaard mener ikke tendensen er et udtryk for uvilje, men snarere uvidenhed blandt kollegerne. Derfor er det et ledelsesansvar at klæde virksomhederne på, så at alle føler sig velkomne, mener hun.

”Det er noget, ledelserne bliver nødt til at tage alvorligt på arbejdspladserne. De har et ansvar for at sikre et godt arbejdsmiljø, så alle kan føle sig trygge og sikre”, siger hun. 

-JPN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere