07.08.2019  |  Samfund

Sektorsamarbejde skaber øget fokus på bæredygtigt fiskeri

Dansk fiskeri er historisk, kulturelt og økonomisk en vigtig sektor, som mange arbejder for at fremme og fremtidssikre, herunder også med adskillige tiltag for at sikre et mere bæredygtigt fiskeri. Men havmiljøet påvirkes stadig i høj grad af vores fiskeindustri.

Hvis vi fremover skal arbejde på minimering af overfiskning, skader på havbund og havmiljø, bifangst og ressourcespild er det derfor helt afgørende, at der samarbejdes i sektoren og på tværs af værdikæden. Partnerskab om Bæredygtigt Fiskeri gør netop dette ved at samle fiskeriets nøgleaktører til dialog og initiativer vedrørende havmiljøet.

Partnerskabet om Bæredygtigt Fiskeri, som er finansiereret af Villum Velux Fonden, startede i 2018, og er netop blevet forlænget frem til og med 2020 med en ekstra bevilling fra Velux.

Partnerskabet er et netværksbaseret forum drevet af DIEH og Plan Miljø, hvor relevante aktører mødes med henblik på at skabe øget forståelse om, hvad bæredygtigt fanget fisk består af. Det sker gennem en række vidensdeling blandt andet om fangstformer, påvirkning af økosystemerne, brændstofforbrug, bifangster og udnyttelse af menneskelige ressourcer.

Siden 2018 har partnerskabet engageret mere end 40 medlemsorganisationer igennem forskellige partnerskabs- og temagruppemøder. Medlemmerne tæller blandt andet Danmarks Fiskeriforening, Foreningen for Naturskånsomt Kystfiskeri, MSC, WWF og detailhandlen.

Kontakt projektleder Janine Dortmundt – jd@dieh.dk – for yderligere information

Denne artikel er en del af temaet I fokus: samarbejder - vejen til større impact

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere