Sinatur Hotel og Konference samarbejder med Textilia om at nedbringe hotelkædens klimaaftryk

Sinatur Hotel og Konference har indgået et Sustainable Partnership med Textilia, der skal hjælpe den landsdækkende hotelkæde med at realisere sin målsætning om at være CO2-neutral i 2030.

Claus Nielsen, direktør hos Sinatur Hotel og Konference. Foto: Sinatur Hotel og Konference

Hos Sinatur Hotel og Konference er bæredygtighed en topprioritet. Her har man blandt andet sat sig for, at man skal være klimaneutral og 100 % affaldsfri i 2030. Og skal ambitionerne føres ud i livet, kræver det ifølge kæden selv, at man har leverandørerne med på rejsen. 

- Som hotelkæde kommer vores CO2-udledning i særdeleshed fra Scope 3 – altså udledning fra vores leverandører. Og netop derfor spiller vores leverandører en meget afgørende rolle for, at vi kan nå vores mål, fortæller Claus Nielsen, der er direktør i Sinatur. 

Derfor glæder han sig over partnerskabet med Textilia, der ifølge ham bidrager positivt til en af de helt store poster i klimaregnskabet; nemlig de mange tekstiler, som er en nødvendighed, når man driver et hotel. 

- Både vi og Textilia ved, at produktionen af tekstiler er meget miljøbelastende, og partnerskabet danner grobund for god dialog om, hvordan vi i fællesskab kan nedbringe CO2-udledningen på vores tekstilløsninger. Jeg føler i høj grad, at vi arbejder ud fra samme værdisæt. Begge parter vil virkelig gerne det her bæredygtighed, og sammen kigger vi ind i nogle betragtelige CO2-reduktioner, udtaler Claus Nielsen.

Også i Textilia glæder man sig over partnerskabet, som blandt andet har bidraget til, at vaskerikoncernen nu tilbyder et lignende partnerskabskoncept til øvrige kunder i Danmark under betegnelsen Sustainable Partners. Ifølge Textilias divisionsdirektør Andreas Nyborg, der til dagligt har ansvaret for samarbejdet med hotellerne i Danmark, er partnerskaber som dette nemlig fremtiden og afgørende for den grønne omstilling. 

- Samarbejdet med Sinatur er et fantastisk eksempel på, hvordan vi sammen kan bidrage til mere ansvarligt forbrug og produktion baseret på valg, der understøtter cirkulær økonomi, affaldsminimering og med fokus på løsninger, som forlænger tekstilers levetid samt har fokus på tekstilernes CO2-aftryk. Gennem partnerskabet spiller vi hinanden stærkere og hjælper hinanden i mål med at indfri vores bæredygtige ambitioner, siger Andreas Nyborg.

Kvalitet og grønne ambitioner, der skaber genklang

I dag har flere upcyclede alternativer fra genanvendelseskonceptet Textilia upcy fundet vej til Sinatur Hotel og Konferences mange lokationer rundtomkring i landet. Her er de konventionelle kokkejakker, skjorter og forklæder blandt andet blevet skiftet ud til upcyclet beklædning af kasserede artikler, og på den måde bliver bæredygtigheden meget håndgribelig og kommer tæt på både personale og gæster.

Derudover har hotelkæden implementeret en ny sengetøjsserie, der er lavet med en mere ansvarlig profil og som også vil blive genanvendt, når det ikke længere kan anvendes på værelserne. 

- Som hotel har vi en opgave i at vise, at hoteloplevelsen godt kan være luksuriøs og bæredygtig på samme tid. Og det er både sengetøjet og de upcyclede beklædningsløsninger gode eksempler på, at den kan. Begge dele er faldet i rigtig god jord hos vores gæster, og det skaber uden tvivl noget genklang, når man kan at sige, at kvalitet og ens grønne ambitioner godt kan gå hånd i hånd, udtaler Claus Nielsen. 

Færre kemikalier og mindre affald i hverdagen

Partnerskabet byder imidlertid ikke kun på alternativer til de mange tekstiler, som hotelkæden dagligt benytter, men også på mere miljøvenlig rengøring samt løsninger, der reducerer hotelkædens affaldsmængde.

Parterne har nemlig også igangsat et projekt for implementering af vaskerikoncernens specialudviklede rengøringssystem, Viima, som er et rengøringssystem, der gør det muligt at fjerne bakterier, støv og virus kun ved brug af vand. Ved at benytte rengøringssystemet, hvor de snavsede klude bliver vasket på Textilias svanemærkede vaskerier, kan hotelkæden nemlig spare op i mod 72 procent CO2 sammenlignet med konventionelle rengøringssystemer (Kilde: Niras). Rengøringssystemet rummer derfor et stort besparelsespotentiale, når det kommer til både rengøringskemikalier og CO2-udledning.

Derudover har parterne også igangsat test på udvalgte hoteller af Textilias nye håndaftørringsløsning, hvor traditionelt aftørringspapir bliver erstattet med klude fremstillet af kasserede tekstiler, som kan vaskes og genanvendes utallige gange. Det vil potentielt kunne nedbringe CO2-udledningen med op til 30 procent per håndaftørring og i samme omgang reducere hotelkædens mængde af affald markant (Kilde: Niras).

- Lige nu arbejder vi med optimering på vores rengørings- og tekstilløsninger, men hvem ved, om vi ikke kan udvikle noget andet sammen i fremtiden. Måske vi en dag kan aftage borde, som er fremstillet af Textilias kasserede tekstiler. Rejsen er kun lige begyndt, afslutter Claus Nielsen.

Denne artikel er del af et tema:

Tema: ESG i hotel- og mødebranchen

Forventningen om at hoteller og mødelokationer aktivt integrerer ESG-hensyn er allerede til at tage og føle på. CSR.dk og partnere viser, hvordan det kan gribes an. 

 

04.10.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia har forpligtet sig til Science Based Target Initiative

18.06.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia Rønne er første og eneste virksomhed med Svanemærket på Bornholm

04.03.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Derfor skal I vælge en professionel samarbejdspartner til vask og håndtering af jeres tekstiler

04.03.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Sinatur Hotel og Konference samarbejder med Textilia om at nedbringe hotelkædens klimaaftryk

24.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Vaskeri i Aalborg hjælper tidligere kriminelle ind på arbejdsmarkedet

18.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia sætter bæredygtighed øverst på dagsordenen