0 kommentarer" /> Singapore og Rotterdam vil etablere grøn shippingkorridor | CSR.dk

04.08.2022  |  Strategi & ledelse

Singapore og Rotterdam vil etablere grøn shippingkorridor

De to havne Maritime and Port Authority of Singapore og Port of Rotterdam går sammen om at skabe en korridor, der både skal være effektiv og klimavenlig.

0 kommentarer

Med ønsket om at fremme en CO2-fri skibsfart har Maritime and Port Authority of Singapore og Port of Rotterdam slået sig sammen om at etablere en grøn og digital shippingrute mellem Asien og Europa.

Det skriver ShippingWatch.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Ny motor kan sætte skub i shippingbranchens grønne omstilling

De to parter har netop underskrevet en hensigtserklæring, der inddrager en række samarbejdspartnere, og som skal gøre det muligt at få de første skibe sejlet gennem korridoren i 2027.

Blandt disse samarbejdspartnere ser man blandt andet MSV, Mærsk og CMA CGM samt Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero-Carbon Shipping.

”Ved at forene parter på tværs af forsyningskæderne langs en af verdens største handelsruter kan vi gøre rederier i stand til at skifte til nuludledningsbrændstoffer og fremskynde overgangen til mere bæredygtig skibsfart”, siger Allard Castelein, der er administrerende direktør for Port of Rotterdam, i en pressemeddelelse ifølge ShippingWatch.

Læs også: Europas shippingbranche oser derudaf

Initiativet har udover at fremskynde overgangen til bæredygtige brændstoffer, også til hensigt at optimere effektivitet, sikkerhed og transparens i forhold til fragt af varer.

Det skal gøres gennem digitalisering, hvor dokumentation og standarder vil blive delt elektronisk.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere