04.07.2017  |  Klima, miljø og energi

Skibsfragt skal udlede mindre CO2

Skibe skal reducere udledningen af CO2 og andre drivhusgasser, når de fragter varer over verdens oceaner. Det var ambitionen og formålet, da flere hundrede branche- og fagfolk mødtes i sidste uge for at diskutere, hvordan man kan gøre skibsfragten mere bæredygtig.

Organisationen International Maritime Organization (IMO) har haft delegationer fra egne rækker, internationale NGO’er og mellemstatslige organisationer samlet i hovedkvarteret i London. I alt var næsten 300 personer samlet for at afholde det første møde under overskriften International Arbejdsgruppe for reduceringen af Drivhusgasser fra Skibe.

Mødet fandt sted i de sidste dage i juni og arbejdet vil munde ud i en rapport, der vil være udgangspunktet for det kommende møde i Marine Enviroment Protection Committee (MEPC 71). De første skridt til en IMO-strategi for reduceringen af skibenes drivhusgasser forventes at blive implementeret ved næste møde i komitéen, MEPC 72, der afholdes i foråret 2018.

Læs også: Danmark er nu officielt med i Hong Kong-konventionen

Ud over IMO’s eget fokus på reduceringen af drivhusgasser og MEPC-møderne blev der i sidste uge også lanceret en ny, global industrialliance, GIA, der støtter lavemissionsskibsfragt.

Alliancen er et offentligt-privat-samarbejde, der skal rejse penge og engagement fra internationale virksomheder til det såkaldte GloMEEP-projekt, som GIA er en del af.

GloMEEP har som formål at støtte implantationen af energieffektive tiltag i shipping-industrien og dermed reducere udledningen af drivhusgasser. Bag GloMEEP-projektet er IMO, Global Environment Facility (GEF) og United Nations Development Program (UNDP).

Læs mere om GIA-alliancen her.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere