08.02.2021  |  Klima, miljø og energi

SkyClean-teknologien kan levere en meget stor klimareduktion til en pris, der er lavere end andre klimateknologier

SkyClean er en teknologi, der har potentiale til at halvere landbrugets klimaaftryk og gøre flybrændstof klimaneutralt. Ny rapport viser, at SkyClean sandsynligvis er billigere for samfundet end andre klimateknologier med tilsvarende potentiale.

SkyClean er udviklet af opfinder og iværksætter Henrik Stiesdal. Teknologien bruger landbrugets restprodukter, blandt andet halm, gylle, dybstrøelse og restfibre fra biogasanlæg, til dels at danne klimaneutralt flybrændstof, dels at binde kulstof i jorden. Det anslås at landbruget kan reducere sin udledning af klimagasser med 50 procent ved hjælp af denne teknologi.

En ny rapport fra Ea Energianalyse a/s viser, at SkyClean-teknologien kan levere en meget stor klimareduktion til en pris, der er lavere end ved andre klimateknologier, der blot kommer i nærheden af potentialet i SkyClean.

Læs også: Landbruget splittet i spørgsmålet om grønne afgifter

"I en sammenligning med realistiske alternativer viser vores rapport klart, at der samfundsøkonomisk er et rigtig godt rationale i lagring af CO2 og samtidig produktion af grønne brændstoffer med SkyClean-teknologien", siger Hans Henrik Lindboe, Partner, Ea Energianalyse a/s.

Stiesdal Fuel Technologies er klar til at opføre det første SkyClean-pilotanlæg.

”Med lidt held kan vi begynde at levere kommercielle anlæg i 2023", siger Henrik Stiesdal.

Thor Gunnar Kofoed, viceformand i Landbrug & Fødevarer, ser også potentialet i SkyClean teknologien.

”Det er derfor vores håb, at man fra politisk side er villig til at gå forrest og afsætte tilstrækkelige midler til at få færdigudviklet og kommercialiseret SkyClean teknologien i storskala", udtaler han.

Læs mere om den banebrydende teknologi her.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere