13.06.2017  |  Supply chain

Smykkefirma vil have en konfliktfri forsyningskæde

Flere forbrugere efterspørger i højere grad, at diamanter overholder menneskerettigheder og forhindrer miljøskader. Det kan være svært at sikre, men hos Signet Jewelers gør man et forsøg.

Over hele verden har diamanter en mangesidet indvirkning på kulturer: På den ene side er de et symbol på velstand og hengivenhed, og på den anden side er de synonym med ”bloddiamanter”, der er udvundet i krigszoner og bliver solgt til finansiering af konflikter.

Derfor kan det være et livslangt engagement for virksomheder, hvis de skal beskytte både diamantminearbejdere og miljøet, som kunderne i højere grad efterspørger:

”Forbrugere er i stigende grad uvillige til at købe diamanter fra uetiske kilder. I dag vil de være sikre på, at virksomheder og brancher forvalter deres forsyningskæder, så de produkter, forbrugerne køber, ikke er forbundet med krænkelser af menneskerettigheder eller miljøskader”, siger David Bouffard, der er vice president of corporate affairs hos amerikanske Signet Jewelers, til GreenBiz.

Læs også: Apple vil genbruge mineraler i forsyningskæden

I juni måned levede Signet som den eneste amerikanske juveler op til paragraf 1502 i Conflict Minerals Report fra Securities and Exchange Commission. Den beder virksomheder om frivilligt at dele informationer om konfliktmineraler med oprindelse i Den Demokratiske Republik i Congo og de omkringliggende lande:

"Vi ser det ikke kun som et moralsk imperativ, men en forretningsmæssig nødvendighed", siger David Bouffard til GreenBiz.

Regulering af ulovlig minedrift
En anden problematik, som Signet Jewelers, der er verdens største forhandler af diamantsmykker, ønsker at imødekomme, er regulering af håndværksmæssig småskala-minedrift (ASM) og uformel minedrift, der er udført af selskaber, som kun benytter minimal teknologi og er uden juridisk repræsentation.

Disse organisationer mangler ofte sikkerhedsforanstaltninger, miljøbeskyttelse eller sundhedspleje.

Derfor fokuserer Signet Jewelers på at opbygge stærke relationer til sine leverandører og finansieringsorganisationer, så de sammen kan sikre retfærdige betingelser for diamantminearbejderne - herunder dem, der arbejder i ASM-operationer, skriver Greenbiz.

Ansvarligt råd skal gavne branchen
Med fokus på sine leverandører har Signet i 2005 grundlagt et ansvarligt smykkeråd (RJC), der har udarbejdet en vejledning til indkøb af smykkemateriale. Her er Signets mål, at samtlige leverandører skal blive medlem af rådet, så de også kan være med til at gavne resten af branchen.

Læs også: EU: Virksomheder skal kunne spore konfliktmineralimport

I øjeblikket gør Signet brug af lagerstyringssoftware til at spore råvarer i diamantforsyningskæden, men det er endnu ikke muligt for virksomheden at spore alle diamanter til den originale producent. Det skyldes, at de fleste sten allerede er blevet handlet flere gange, før de bliver til smykker.

Derfor er virksomheden i gang med at undersøge de muligheder, som nye teknologier, som for eksempel blockchain, kan skabe for yderligere at forbedre gennemsigtigheden og integriteten i den komplekse og globale diamantforsyningskæde.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere