Smykkefirma vil have en konfliktfri forsyningskæde

Flere forbrugere efterspørger i højere grad, at diamanter overholder menneskerettigheder og forhindrer miljøskader. Det kan være svært at sikre, men hos Signet Jewelers gør man et forsøg.

I dag vil forbrugerne være sikre på, at virksomheders forsyningskæder ikke overskrider menneskerettigheder og miljøskader, når de skal handle smykker. Arkivfoto..

13.06.2017

CSR.dk

Over hele verden har diamanter en mangesidet indvirkning på kulturer: På den ene side er de et symbol på velstand og hengivenhed, og på den anden side er de synonym med ”bloddiamanter”, der er udvundet i krigszoner og bliver solgt til finansiering af konflikter.

Derfor kan det være et livslangt engagement for virksomheder, hvis de skal beskytte både diamantminearbejdere og miljøet, som kunderne i højere grad efterspørger:

”Forbrugere er i stigende grad uvillige til at købe diamanter fra uetiske kilder. I dag vil de være sikre på, at virksomheder og brancher forvalter deres forsyningskæder, så de produkter, forbrugerne køber, ikke er forbundet med krænkelser af menneskerettigheder eller miljøskader”, siger David Bouffard, der er vice president of corporate affairs hos amerikanske Signet Jewelers, til GreenBiz.

Læs også: Apple vil genbruge mineraler i forsyningskæden

I juni måned levede Signet som den eneste amerikanske juveler op til paragraf 1502 i Conflict Minerals Report fra Securities and Exchange Commission. Den beder virksomheder om frivilligt at dele informationer om konfliktmineraler med oprindelse i Den Demokratiske Republik i Congo og de omkringliggende lande:

"Vi ser det ikke kun som et moralsk imperativ, men en forretningsmæssig nødvendighed", siger David Bouffard til GreenBiz.

Regulering af ulovlig minedrift
En anden problematik, som Signet Jewelers, der er verdens største forhandler af diamantsmykker, ønsker at imødekomme, er regulering af håndværksmæssig småskala-minedrift (ASM) og uformel minedrift, der er udført af selskaber, som kun benytter minimal teknologi og er uden juridisk repræsentation.

Disse organisationer mangler ofte sikkerhedsforanstaltninger, miljøbeskyttelse eller sundhedspleje.

Derfor fokuserer Signet Jewelers på at opbygge stærke relationer til sine leverandører og finansieringsorganisationer, så de sammen kan sikre retfærdige betingelser for diamantminearbejderne - herunder dem, der arbejder i ASM-operationer, skriver Greenbiz.

Ansvarligt råd skal gavne branchen
Med fokus på sine leverandører har Signet i 2005 grundlagt et ansvarligt smykkeråd (RJC), der har udarbejdet en vejledning til indkøb af smykkemateriale. Her er Signets mål, at samtlige leverandører skal blive medlem af rådet, så de også kan være med til at gavne resten af branchen.

Læs også: EU: Virksomheder skal kunne spore konfliktmineralimport

I øjeblikket gør Signet brug af lagerstyringssoftware til at spore råvarer i diamantforsyningskæden, men det er endnu ikke muligt for virksomheden at spore alle diamanter til den originale producent. Det skyldes, at de fleste sten allerede er blevet handlet flere gange, før de bliver til smykker.

Derfor er virksomheden i gang med at undersøge de muligheder, som nye teknologier, som for eksempel blockchain, kan skabe for yderligere at forbedre gennemsigtigheden og integriteten i den komplekse og globale diamantforsyningskæde.

- EL

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

14.11.2024CSR.dk

Globale fragtkunder vil skabe grønne shipping-løsninger

13.11.2024NGUVU

Sponseret

Kvindelige kaffebønder øger indtægten takket være danske kaffedrikkere

07.11.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Indkøbsafdelingen kan udgøre en alvorlig forretningsrisiko

05.11.2024Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Compass Group bliver medlem af ONE\THIRD: Sammen om en grønnere værdikæde

04.11.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads udvider sit bæredygtighedstilbud med REACT

01.11.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Daka ReFood åbner fabrik på Sjælland

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V