02.10.2018  |  Klima, miljø og energi

Soldrevne mikro-køkkener skal hjælpe flygtninge og fattige

Nyt innovations-samarbejde skal hjælpe flygtninge i Uganda og fattige i Myanmar med at lave mad ved brug af solenergi.

Iværksættervirksomheden Pesitho og hjælpeorganisationen Caritas er gået sammen om nyt innovativt projekt, der skal teste nye mikro-køkkener i Uganda og Myanmar. Det skriver globalnyt.dk. Samarbejdet blev præsenteret i forbindelse med Caritas Danmarks årsmøde den. 29. september på Magleås Kursuscenter.

”Jeg har altid haft en drøm om at blive iværksætter. Og så synes jeg bare lige pludselig, at vi havde idéen til at kunne gøre en forskel,” fortæller Thorben G. Nielsen, der er direktør og grundlægger af Pesitho, til globalnyt.dk.

Læs også: Ventilationsvirksomhed går ind i kampen med fattigdom

Pesitho-grundlæggeren sagde sin stilling op hos industrikoncernen Siemens for at udvikle soldrevne mikro-køkkener.

”Samarbejdet med Caritas Danmark giver os en helt unik mulighed for at få testet vores solcellebaserede mikro-køkkener, så flygtninge og fattige i det globale syd kan få adgang til en bæredygtig energiforsyning, som de samtidig kan betale”, udtaler Thorben G. Nielsen til globalnyt.dk.

Pesitho samarbejder også med studerende og forskere fra Aarhus Universitet.

Nye løsninger
Hjælpeorganisationen Caritas Danmark har store forventninger til samarbejdet, som bliver støttet med midler fra organisationens partnerskabsaftale med Udenrigsministeriet.

”Samarbejdet med Pesitho har et kæmpe potentiale, fordi det kan være med til at teste nye løsninger på de hverdagsproblemer, som mange fattige og sårbare mennesker oplever i vores partnerlande. Det kunne f.eks. være sundhedsudfordringen med røg i køkkenet, som især rammer kvinder og børn, der typisk laver mad,” siger generalsekretær Jann Sjursen fra Caritas til globalnyt.dk og fortsætter:

Læs også: Lave ydelser skaber fremtidens fattige

”Samtidig står mange af verdens humanitære kriser overfor konfliktoptrapning på grund af knappe naturressourcer som for eksempel brændsel. Mikrokøkkenerne kan forhåbentlig erstatte behovet for brændsel, hvormed vi globalt kan være med til at begrænse både afskovning og CO2-udledning.”

I fremtiden ser Caritas gerne, at der kan opsættes en lokal produktion og dermed lokale arbejdspladser, lyder det fra Jann Sjursen.

- SN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere