Ventilationsvirksomhed går ind i kampen mod fattigdom
Via et medlemskab af Ingeniører Uden Grænser vil ventilationsproducenten Ebmpapst hjælpe udviklingslande til bedre levevilkår og samtidig høste vigtig viden om fjerne markeder.
Ebmpapst, der producerer ventilatorer, er blevet medlem af den humanitære organisation Ingeniører Uden Grænser (IUG).
”Vi er selv en ingeniørtung virksomhed og finder det oplagt at være med til at fremme den indsats, som IUG yder for at bygge en bedre fremtid for mennesker, der er ramt af katastrofer eller fattigdom,” siger Torben Lintrup Kirkholt, managing director, Ebmpapst Denmark.
Læs også: Ny podcast skal lære danske unge om Verdensmålene
IUG har en række medlemmer med tekniske kompetencer, der samarbejder med lokale og internationale hjælpeorganisationer. Omdrejningspunktet er en kollektiv indsats for at forbedre livsvilkår for verdens fattige ved blandt andet at skaffe rent vand, udbedre veje og broer samt etablere solcelleanlæg og affaldsbehandling.
”Vores samarbejde med danske virksomheder giver os adgang til en videnspool, men det er også med til at finansiere lokal vandforsyning, solceller på lokale sundhedsklinikker og brug af dansk knowhow til at understøtte bedre livsforhold i de fattige lokalsamfund,” forklarer Dorte Lindegaard Madsen, generalsekretær i IUG, der er en non-profit organisation med over 1.200 medlemmer.
Hos IUG lægger man stor vægt på at implementere løsninger, der holder i lang tid efter at katastrofen er slut, fortæller Dorte Lindegaard Madsen. Viden har en afgørende betydning for, om det lykkes.
”Virksomhedsmedlemskaber er en unik mulighed for, at virksomhed og IUG sammen støtter verdensmålene for bæredygtig udvikling, især i forhold til at arbejde i partnerskab om at overføre viden til fordel for verdens fattigste,” uddyber Dorte Lindegaard Madsen.
Medlemskab giver vigtig viden
Også Ebmpapst drager nytte af det nye medlemskab. Ifølge Torben Lintrup Kirkholt kan virksomheden i samarbejde med IUG høste erfaringer om den markeds- og teknologiudvikling, der finder sted udenfor Danmark.
”Vores støtte er med til at give os øget indsigt i de globale sammenhænge, der skal virke som drivere internt for vores innovationsevne, agilitet og etik. Samarbejdet med IUG giver os en opdateret viden om markeder og udviklingstrends, som normalt ikke har vores fokus,” siger han og uddyber:
Læs også: Nyt projekt: Coca-cola vil forbedre arbejdsvilkår i hele verden
"I stedet for kun at operere i et modent HVAC-marked (Heating, ventilation, and air conditioning, red.) i Danmark vil vi gerne agere mere bredt. Det vil inspirere os og få os til bedre at forstå de sammenhænge, som vores teknologi i fremtiden kan komme til at indgå i. Vi vil gerne medvirke til at flytte fokus fra bistand over til kommercielt samarbejde. Det tror vi, er væsentligt mere attraktivt og levedygtigt for alle deltagere".
- EST