Ventilationsvirksomhed går ind i kampen mod fattigdom

Via et medlemskab af Ingeniører Uden Grænser vil ventilationsproducenten Ebmpapst hjælpe udviklingslande til bedre levevilkår og samtidig høste vigtig viden om fjerne markeder.

Ebmpapst bliver en del af non-profit organisationen Ingeniører Uden Grænser. Foruden at hjælpe nødstedte i fattige lande skal det bidrage til større vidensudvekling. PR-foto. .

13.04.2018

CSR.dk

Ebmpapst, der producerer ventilatorer, er blevet medlem af den humanitære organisation Ingeniører Uden Grænser (IUG).

”Vi er selv en ingeniørtung virksomhed og finder det oplagt at være med til at fremme den indsats, som IUG yder for at bygge en bedre fremtid for mennesker, der er ramt af katastrofer eller fattigdom,” siger Torben Lintrup Kirkholt, managing director, Ebmpapst Denmark.

Læs også: Ny podcast skal lære danske unge om Verdensmålene

IUG har en række medlemmer med tekniske kompetencer, der samarbejder med lokale og internationale hjælpeorganisationer. Omdrejningspunktet er en kollektiv indsats for at forbedre livsvilkår for verdens fattige ved blandt andet at skaffe rent vand, udbedre veje og broer samt etablere solcelleanlæg og affaldsbehandling.

”Vores samarbejde med danske virksomheder giver os adgang til en videnspool, men det er også med til at finansiere lokal vandforsyning, solceller på lokale sundhedsklinikker og brug af dansk knowhow til at understøtte bedre livsforhold i de fattige lokalsamfund,” forklarer Dorte Lindegaard Madsen, generalsekretær i IUG, der er en non-profit organisation med over 1.200 medlemmer. 

Hos IUG lægger man stor vægt på at implementere løsninger, der holder i lang tid efter at katastrofen er slut, fortæller Dorte Lindegaard Madsen. Viden har en afgørende betydning for, om det lykkes.

”Virksomhedsmedlemskaber er en unik mulighed for, at virksomhed og IUG sammen støtter verdensmålene for bæredygtig udvikling, især i forhold til at arbejde i partnerskab om at overføre viden til fordel for verdens fattigste,” uddyber Dorte Lindegaard Madsen.

Medlemskab giver vigtig viden
Også Ebmpapst drager nytte af det nye medlemskab. Ifølge Torben Lintrup Kirkholt kan virksomheden i samarbejde med IUG høste erfaringer om den markeds- og teknologiudvikling, der finder sted udenfor Danmark.

”Vores støtte er med til at give os øget indsigt i de globale sammenhænge, der skal virke som drivere internt for vores innovationsevne, agilitet og etik. Samarbejdet med IUG giver os en opdateret viden om markeder og udviklingstrends, som normalt ikke har vores fokus,” siger han og uddyber:

Læs også: Nyt projekt: Coca-cola vil forbedre arbejdsvilkår i hele verden

"I stedet for kun at operere i et modent HVAC-marked (Heating, ventilation, and air conditioning, red.) i Danmark vil vi gerne agere mere bredt. Det vil inspirere os og få os til bedre at forstå de sammenhænge, som vores teknologi i fremtiden kan komme til at indgå i. Vi vil gerne medvirke til at flytte fokus fra bistand over til kommercielt samarbejde. Det tror vi, er væsentligt mere attraktivt og levedygtigt for alle deltagere".

- EST

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025Elis Danmark A/S

Sponseret

Hjælp til familier, der har børn med livstruende sygdomme

28.03.2025CSR.dk

Fra frontløber til bundplads: Lego ramt af Trump-chok?

26.03.2025CSR.dk

Systemet er problemet: Klimaretfærdighedens indtog i klimakampen

26.03.2025Give Steel A/S

Sponseret

Stål og svejsetråd er bærende fundament i Thomas’ nye liv

25.03.2025CSR.dk

Ny afsløring understreger migrantarbejderes udsatte position på arbejdsmarkedet

18.03.2025Bureau Veritas

Sponseret

BV Talks - Om Bæredygtighed

13.03.2025CSR.dk

Nyt motionsløb forener miljø og fællesskab

12.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Ledelse af en Mangfoldig Arbejdsstyrke

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Forår 2025 København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

25.03.2025

Tid

09:00

Sted

København

Dansk Industri
Kursus
Kommunikér troværdigt om bæredygtighed

Er du klar til at styrke din kommunikation om bæredygtighed? Undgå både greenwashing og greenhushing, og bliv skarp på, hvordan du kan kommunikere om virksomhedens grønne indsatser på en troværdig, effektiv og lovlig måde.

Dato

01.04.2025

Sted

Aarhus & København

Aalborg Kongres & Kultur Center
Konference
Work Life - et fælles sprog for trivsel og tryghed

Work Life er en årlig tilbagevendende konference med fokus på arbejdsmiljø. Temaet for 2025 er ‘Et fælles sprog for trivsel og tryghed” – og temaet er ikke valgt uden grund, for tallene taler deres tydelige sprog.

Dato

02.04.2025

Tid

08:30

Sted

Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Plads 4 9000 Aalborg

Bureau Veritas
Kursus
Risk Management

Uanset din virksomheds type eller størrelse, vil du møde interne eller eksterne risici, som skal vurderes og håndteres således, at de ikke får uforudsete konsekvenser for din virksomhed - og derfor er risk management en forankret del af ISO-standarderne.

Dato

02.04.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus