08.12.2014  |  Kommunikation

Spillertruppen i AGF tager socialt ansvar

Inden fodboldspillerne i AGF tager på vinterferie, vil de via en række sociale indsatser gøre en forskel uden for banen i en større målestok end hidtil set i klubben.

I fodboldklubben AGF vil man i højere grad tage et socialt ansvar og har derfor taget initiativ til, at spillerne inden deres vinterferie gør en forskel i den gode sags tjeneste uden for banen. Det skriver agf.dk.  

Læs også: Superligaen slår Premier League

Spillertruppen vil blandt andet samle ind til Trygfondens familiehus, hvor familier med børn, der er langtidsindlagt på Aarhus Universitetshospital, kan bo i trygge rammer. Også en indsamling for at opfylde ønskerne hos udsatte familier for en god juleaften samt besøg på fire lokale folkeskoler for at forebygge mobning er blandt initiativerne.         

”Med den bevågenhed og opbakning, AGF har i Østjylland, er det kun naturligt for os – ja, jeg vil ligefrem sige en pligt – at vi tager et socialt ansvar i regionen. Vi ønsker at få en skarpere CSR-profil, og med vores brand kan vi bidrage til at åbne nogle døre og sætte fokus på projekter, der tjener en god sag, siger administrerende direktør Jacob Nielsen til agf.dk.

CSR styrker sammenholdet
AGF-direktøren ser desuden en sidegevinst ved, at CSR-aktiviteterne styrker sammenholdet i truppen.

”Spillerne gør det naturligvis som ambassadører for AGF, men jeg tror også, at det er sundt for dem at få et lidt anderledes perspektiv på tilværelsen. Det vil samtidig styrke fællesskabet, at de har noget at være sammen om, der rækker ud over fodbolden”, siger Jacob Nielsen til agf.dk.

Truppens samfundsengagementet giver også god mening for målmand Steffen Rasmussen.

”Vi er meget bevidste om det ansvar, der følger med at spille fodbold på topplan, og at vi kan udnytte den position, vi har, til at skabe opmærksomhed omkring et godt projekt. Ofte skal der ikke ret meget til for at gøre en stor forskel, og når man for eksempel mærker, hvor stor en betydning et besøg hos sygdomsramte børn kan have, så er det det hele værd”, siger Steffen Rasmussen til agf.dk.

Læs også: FC Midtjylland lancerer ambitiøs CSR-strategi

De indsamlede gaver og donationer bliver overrakt ved et åbent julearrangement 13. december, oplyser klubben.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere