09.05.2022  |  Klima, miljø og energi

Stærk bestyrelse til den danske platform for etisk handel

Indhold fra partner Hvad er dette?

Medlemmerne i Dansk Initiativ for Etisk Handel har valgt en ny stærk bestyrelse på generalforsamlingen den 4. maj 2022.

Som forkvinde har bestyrelsen valgt Gitte Dyrhagen Husager, leder af privatsektorenheden i Folkekirkens Nødhjælp. Christian Rask-Jepsen fra Reitan Distribution/Rema1000 fortsætter som næstformand, og som nyt medlem i bestyrelsen er Ellen Marie Johansen, CSR-chef i Dansk Erhverv, valgt som den anden næstforkvinde.

Fra bestyrelsen og sekretariatet skal der også lyde et stort tak til tidligere formand, Malene Thiele, som har ydet et godt bidrag til Dansk Initiativ for Etisk Handels udvikling – og ikke mindst tak for et godt samarbejde og engagement.

Ny stærk bestyrelse er klar
Gitte Dyrhagen Husager, bestyrelsesforkvinde, understreger vigtigheden af Dansk Initiativ for Etisk Handels dagorden:

”Jeg glæder mig over at blive valgt til rollen som bestyrelsesforkvinde. Dansk Initiativ for Etisk Handel har siden 2008 spillet en ledende rolle i at fremme ansvarlig handel i Danmark. Som multi-stakeholder platform skal vi hjælpe med at styrke viden og samarbejdet om udvikling af fremtidens bæredygtige værdikæder. Foran os ligger en vigtig opgave med at samle endnu flere aktører om at finde løsninger på de udfordringer og dilemmaer, der følger med global handel - den opgave ser jeg, og resten af bestyrelsen, frem til at bidrage til,” siger Gitte Dyrhagen Husager.

Nanna Callisen Bang, direktør i Dansk Initiativ for Etisk Handel, glæder sig til samarbejdet med den nye bestyrelse bestyrelsen:

”Ansvarlig handel har aldrig været mere vigtig end i dag. Der er brug for, at vi får forskellige perspektiver og viden i spil for at lykkes med denne ambition. Derfor er vi også glade for, at vores nye bestyrelse netop repræsenterer så mange forskellige interesser, brancher og sektorer. Det gør os til en stærk og unik platform og medlemsorganisation, hvor vi i fællesskab for alvor kan fremme samfundsansvar og bæredygtighed i global handel verden over,” fortæller hun.

Nye stærke profiler i bestyrelsen
De nye medlemmer af bestyrelsen er: Kristian Jørgensen, Advisor i FSC Danmark; Signe D. Frese, direktør for CSR og kvalitet i Coop; Ellen Marie Johansen, CSR-chef i Dansk Erhverv og Anette Juhl, Indkøbs- og Udbudschef i Århus Kommune.

Nye ansigter blandt suppleanterne er:

  • Heidi Hvid Hansen, Programkonsulent, Ulandssekretariatet
  • Layanna Martin, Privatsektor rådgiver, Sex & Samfund
  • Mette Ravn, direktør og stifter, Mette Ravn Vanilje
  • Lars Aaen Thøgersen, Udviklings- & Kommunikationschef, Peter Larsen Kaffe
  • Marie Mustelin, Politisk konsulent, WEAR

Mere fra Etisk Handel Danmark

Etisk Handel Danmark

www.dieh.dk

  • info@dieh.dk
  • 31726930
  • Overgaden Oven Vandet 10 st 1415 København K

Etisk Handel Danmark er den samlende platform for virksomheder og organisationer, der arbejder for ansvarlig handel og bæredygtig udvikling. Vi styrker viden og samarbejde om samfundsansvar og bæredygtighed i globale værdikæder, fordi handel skal respektere menneskerettigheder og tage hensyn til miljø og klima. Etisk Handel Danmark står bag videnscenter for bæredygtige værdikæder, akademi for etis…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere