03.06.2020  |  Strategi & ledelse

Standarder giver konkret hjælp til arbejdet med verdensmålene

Indhold fra partner Hvad er dette?

Standarder giver virksomheder konkrete og målbare redskaber til at arbejde med FN’s verdensmål. Og samtidig kan standarder være med til at indfri det forretningspotentiale, der ligger i at arbejde målrettet med bæredygtighed.

Sådan kommer du i gang

Et godt sted at starte, hvis man som virksomhed ønsker at arbejde med FN’s verdensmål, er at se på virksomhedens egne processer, adfærd eller produktion, og se på hvor bæredygtig ens virksomhed er. Standarder kan være et nyttigt redskab til at skabe et overblik over virksomhedens aftryk og bidrag samt vise, hvor der er potentialer for forbedringer – det kunne fx være i forhold til virksomhedens energiforbrug.

Næste skridt kan være at se på virksomhedens produkter og ydelser. Kan ens aftryk gøres mere bæredygtigt fx ved at tænke cirkulært eller ved at anvende mere bæredygtige materialer? Ønsker virksomheden at udvikle nye bæredygtige produkter, så kan man med fordel anvende standarder til at basere produktet på valide krav og målemetoder og dermed understøtte virksomhedens innovationsproces.

Et redskab til dokumentation

Mange virksomheder oplever udfordringer med at dokumentere deres arbejde med FN’s verdensmål og her kan standarder være en internationalt anerkendt ramme til at synlig-
gøre virksomhedens adfærd.

Hvilke standarder kan hjælpe mig?

På Dansk Standards hjemmeside kan du få et overblik over en række af de standarder, der bidrager 1:1 til verdensmålene – også på delmålsniveau.

Læs mere her: https://www.ds.dk/da/standarder-fns-verdensmaal

Faktaboks:

Hvad kan standarder konkret hjælpe med?

  • at dokumentere og rapportere virksomhedernes indsats
  • at strukturere og styre indsatsen
  • at effektivisere indsatsen og bruge ressourcerne
    bedst muligt
  • at arbejde med løbende forbedringer og effektiviseringer ud fra et internationalt anerkendt benchmark
  • at skabe en bevidsthed om virksomhedens impact ift. FN’s verdensmål og dermed danne udgangspunkt for nye innovative løsninger (produkter og processer)

Denne artikel er en del af temaet I fokus: Verdensmål i forretningen

Mere fra Dansk Standard

Dansk Standard

https://www.ds.dk/da

  • ds@ds.dk
  • 39 96 61 01
  • Göteborg Plads 1, 2150 Nordhavn

Dansk Standard udvikler og udgiver standarder, udbyder kurser og tilbyder rådgivning. Målet med vores ydelser er at styrke erhvervslivets og samfundets konkurrenceevne og bæredygtighed. Dansk Standard er Danmarks standardiseringsorganisation. Vi giver vores kunder mulighed for at deltage i udviklingen af europæiske og internationale standarder og dermed f…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere