29.02.2016  |  Klima, miljø og energi

Statoil smider 1,5 mia. efter ny energi

Det statslige norske olieselskab har søsat en fond, der med 200 mio. dollars i baghånden skal investere i vedvarende energi og grøn teknologi.

Statoil Energy Ventures er navnet på den nye fond, Norges store statsejede, olieselskab netop har lanceret. Med et budget på 200 millioner dollars, knap 1,5 mia. kr., skal fonden over de næste fire til syv år investere i ”attraktive og ambitiøse vækstvirksomheder inden for vedvarende energi”, som det hedder i en pressemeddelelse.

Læs også: Norge: oliejob forsvinder i tusindtal

Fra Statoils side vil man gerne supplere sit olie- og gasportfolio med ’profitable’ løsninger på de mere grønne energiområder, såsom vind- og solenergi, foruden energilagring, -transport og –effektivitet samt smart netværk.

”Vi vil gerne være en attraktiv partner for vækstvirksomheder. Vi tilbyder en stærk finansiel muskel og vi er klar til at investere på tre strategiske områder: støtte til vores eksisterende aktiviteter inden for vedvarende energi, positionering i forhold til vækstmuligheder, og udforskning af nye teknologier og forretningsmodeller med stort potentiale”, siger vice president i Statoil og chef for Statoil Energy Ventures, Gareth Burns.

Læs også: Dong beholder olie og gas, men vil stadig satse grønt

Sammen med fem andre investeringseksperter vil han udgøre det team, der med udgangspunkt i Statoils kontorer i London og Oslo, skal sprede fondens midler globalt. Investeringerne vil ske ved at fonden køber sig ind i en virksomhed som minoritetsaktionær, gerne sammen med andre investeringsselskaber, og med fokus på selskaber i vækstfasen.

Se en præsentation af konceptet her.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere